Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pangasius provence-i módra

Pangasius provence-i módra
Pangasius provence-i módra
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Részben nemnagykunszt Sült pangasius receptje, részben Dunszt Zsolt receptje (mindmegette.hu) ihlette. Vendégek körében is nagy sikert aratott, nagyon finom, könnyű fogás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

A mártás elkészítése

  1. A hagymát szálasra vágjuk, és 5 dkg margarinon párolni kezdjük. Mikor félig kész, hozzáadjuk a megpucolt, felszeletelt almát, megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a tömlős sajtot, a fűszereket, pici sót és összerottyantjuk. Botmixerrel pépesítjük. Kis tejjel felöntjük mártás sűrűségűre, összeforraljuk, kicsit állni hagyjuk.

A hal elkészítése

  1. A halat kiengedjük. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk és nagy lángon, margarinon elősütjük, hogy egy kis színt kapjon. (Erre azért van szükség, hogy a zsírja kisüljön, mert a kész étel ízét elronthatja.)
  2. Egy kis margarinnal kikenjük a tepsit, belefektetjük a halszeleteket. Eloszlatjuk rajtuk a mártást.
  3. 210 fokos sütőben addig sütjük, amíg a mártás megpirul a tetején.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 238
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

aantee

Mióta szakács: 2012.05.13.
13 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-almás pangasius, pangasius mártásban sütve, pangasius sajtmártásban sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

LilySun
LilySun / LilySun Tue, 2015-03-17 22:46

Hű, kicsit bizalmatlan voltam eleinte, de abszolút megérte elkészíteni! Nagggyon finom lett, rendszeresíteni fogom ezt a receptet a pangasius-variációknál! :)
Én dupla mártásmennyiséget készítettem, így jutott a párolt zöldségköretre is, szuper volt az összhatás! Köszi a receptet! :)

598
margarin 10 dkg
pangasius 1 kg
alma 2 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
tömlős krémsajt 10 dkg
provence-i fűszerkeverék 1 kávéskanál
ételízesítő 1 kávéskanál
tej 1 dl