Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Panírba öltöztetett sertésköröm

Panírba öltöztetett sertésköröm
Panírba öltöztetett sertésköröm
69 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rántott borjúláb olcsóbb változata. Aki szereti a körmöt, a cupákolós kajákat annak bátran ajánlom, és annak is, aki még nem kóstolta, mert finom.

A köröm tisztítása pedig nem okozhat gondot a mai világban, hiszen van már eldobhatós borotva:) Én könnyű helyzetben vagyok, ragaszkodom a gáztűzhelyemhez.

Csak ötletként: a levét nem szoktam kiönteni, hanem leszűröm egy tálba, és beteszem a hűtőbe. Ha megdermedt, a zsírt leszedem róla, és szentségtörő módon - ha épp kedvem van - kocsonyát gyártok belőle lapockával, és egy kis malacfüllel, nyáron.....:D (de ez majd egy másik recept lesz). Ha nincs kedvem, a fagyasztóba elrakom.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Krumplipürével, tartármártással a legfinomabb, de jó kovászos- vagy csemegeuborkával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéskörmöket alaposan megpucoljuk, szőrmentesítjük, hideg vízben jól megkapargatjuk, megmossuk.
  2. Kuktába beletesszük úgy, hogy a víz ellepje belerakjuk a vegetát, sót, fokhagymát.
  3. Fújástól számított 45 percig főzzük (ha fazékban csináljuk, puhára kell főzni), a kuktában (lében) hagyjuk kihűlni.
  4. Ha már langyos, a nagy és közepes csontokat kiszedjük, majd hagyományos módon bepanírozzuk.
  5. Frítőzben vagy bő, forró olajban 3-4 perc alatt megsütjük.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 915
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rántott sertésköröm, sertésköröm rántva, bundázott sertésköröm

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pitzburg
p2 / pitzburg Sat, 2012-08-25 16:11

De jó, hogy eszembe juttattad :) Én is szeretem :) Próbáld ki egyszer úgy, hogy a csontok helyére sajtot teszel. Na úgy is nagyon finom :)

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2012-08-25 16:14

húúúúúúúúúúúúúúúú remek ötlet:D biztosan sokkal finomabb. Feltétlenül kipróbálom ! ! Köszi az ötletet:)

1690
sertésköröm 50 dkg
fokhagyma 8 gerezd
ételízesítő 2 ek
2 kk
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 2 dl