Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Panna cotta Anett konyhájából

Panna cotta Anett konyhájából
Panna cotta Anett konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy YouTube videóban láttam angolul a receptjét "original Italian recipe" címmel. Mivel a videóban a hölgynek nagyon jól mutatott a panna cottája, és nem szerettem volna azzal kísérletezni, hogy tejjel keverem a tejszínt, így erre került a választásom. Megjegyzem: nem bántam meg! Már elsőnek sikerült, nagyon ízlett az édesszájú páromnak is :). A képen eperlekvárral tálaltam, de bármilyen szósz vagy lekvár finom vele, mivel nincs benne semmi ízesítés.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt egy lábasba öntjük, beletesszük a kétféle cukrot, majd alacsony lángon melegíteni kezdjük, miközben kavargatjuk.
  2. Amikor már gőzölög (ne lobogjon!) a tejszín, reszeljük bele a citromhéjat, majd jöhet egy csipet só.
  3. A zselatinlapokat hideg vízzel töltött kis tálban kicsit megmozgatjuk, hogy ellágyuljon, és így tesszük a gőzölgő tejszínbe, kevergetve feloldjuk azt.
  4. Rövid kevergetés után kikészítünk 3 db, 2 dl-es kis edénykét, igazságosan elosztjuk a folyadékot.
  5. Hűtőbe téve, folpack-kal letakarva dermedni hagyjuk, minimum 6-7 órán keresztül. Amikor tálaljuk, óvatosan vágjuk körbe egy késsel, szorosan az edényke falánál, majd borítsuk egy tálba. Bármilyen öntettel, lekvárral tálalható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 333
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett

Mióta szakács: 2011.11.08.
2 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sima panna cotta, tejszínes desszert, panna cotta desszert

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NorciW
NorciW Thu, 2014-06-26 14:56

Az igazság az, hogy én szinte mindent így ezt is nyírfacukorral készítettem, a mennyiség azonos, de így pont jó lett :) lehet hogy sima cukorral valóban túl tömény.

NorciW
NorciW Thu, 2014-06-26 13:36

Ez a legjobb Panna Cotta recept, amit valaha találtam ;) szuper finom és egyszerű!

Annigine
Anett / Annigine Thu, 2014-06-26 13:42

Örülök, hogy tetszik :) bár nekem kicsit sok volt benne a cukor, de szerintem ez ízlés kérdése, hogy ki mennyivel készíti, nem befolyásol semmit.

638
habtejszín 500 ml
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 db
lapzselatin 4 db
1 csipet
víz 1 dl