Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Panna cotta szilvaöntettel

Panna cotta szilvaöntettel
Panna cotta szilvaöntettel
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén Olaszországban tanultam, ahol a legkisebb falvakban és a nagyvárosok sokcsillagos hoteljeiben egyaránt, mindig tökéletesen készítik! Egyik kedvenc desszertem, és nagyon jól lehet variálni az öntetekkel (karamell, csoki...).

hozzávalók / 6 adag

A szilvaöntethez

A panna cottához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szilvaöntet: megmossuk, kimagozzuk a szilvát, és apró kockákra daraboljuk. Víz nélkül, alacsony lángon feltesszük főni a többi hozzávalóval (a citrom levét csak a legvégén facsarjuk bele). Lehúzzuk a tűzről, és félretesszük (nem rakunk bele semmiféle sűrítőanyagot, mert a citrom magas pektintartalma jól zselésít).
  2. Panna cotta: ha egy napon belül elfogyasztjuk, akkor nem szükséges felforralni a tejszínt, de felhasználás előtt a tejszínt mindig jól hűtsük le (akár 20 percre mélyhűtőbe is tehetjük). A zselatint a tejben feltesszük melegíteni (nem forralni!), a zselatinnak szépen fel kell oldódnia, a tej ekkor krémes állagú (természetesen ragacsos). Közben a tejszínt elkezdjük felverni a cukorral, a Bourbon vaníliás cukorral, és a nem forró, zselatinos tejet lassan belecsorgatjuk, és felverjük a tejszínnel.
  3. A panna cottát hideg vízzel átöblített formákba öntjük, és hűtőbe tesszük. Legalább 3-4 órát, de még jobb egész éjszakára hűtőben tartani, amíg lágy, rezgős állagú lesz.
  4. Tálalása (ősz lévén) szilvaöntettel, hidegen.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 536
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
41 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás panna cotta, szilvaöntetes tejszíndesszert, panna cotta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

434
szilva 50 dkg
cukor 2 púpozott ek
szegfűszeg 1 csipet
fahéj 1 kávéskanál
vaníliás cukor 1 csomag
gyömbér 1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
habtejszín 5 dl
tej 2 dl
cukor 140 g
lapzselatin 6 db
vaníliás cukor 1 csomag