Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Panzerotti sütőben

Panzerotti sütőben
Panzerotti sütőben
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a "mini pizzát" olajban szokták kisütni, de gondoltam, így kis olajat megspórolok a szervezetemtől.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meleg vízzel elkeverjük a mézet és az élesztőt, 6-7 perc alatt letakarva felfuttatjuk.
  2. Az élesztős vizet összedagasztjuk a többi alapanyaggal, megkelesztjük egy óra alatt.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk 0,5 cm vékonyságúra, derelyeszaggatóval (13 cm átmérőjű) kerek lapokat szaggatunk belőle, majd a tésztát a formára terítve egyik felébe tetszőleges tölteléket teszünk, ráhajtjuk a tészta másik felét, és a szaggató segítségével összenyomjuk az oldalát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tetejét olajjal.
  5. 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen gőzben (alulra egy vízzel félig telt tepsit teszünk) 10 perc alatt megsütjük őket.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 956
elküldve: 5
receptkönyvben: 94
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

mini pizza, töltött pizza, paradicsomos töltött kelt tészta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-01-27 21:56

Szia Évi néni! Szépek, mint mindig! A sajtot a tészta " elnyeli" sütés közben, ezért lettek az en sajtos zsemléimből is "sajtbarlangos bucik"! T :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-01-28 14:21

Szia Torma!
Legközelebb a tetejére is teszek és akkor nem tol ki velem. Jelentem, most ébredezik Józsi harmadik gyermeke mellettem. Szemmel tartom. Te csak akkor eteted meg, mielőtt sütni szeretnél vele, vagy mindig készen áll a megfelelő mennyiségű kovász? Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-01-29 00:02

Szi Évi néni :) de izgi!
Na, kicsit trükkös a vadélesztős kovász tartása, de nem nagy ügy ez sem.
Ha gyakran sütsz, akkor hagyhatod a konyhapulton ( kb 20-25 fokban szeret igazán); nem kell hűtőbe tenned. Mivel gyakran használod és eteted, így mindig aktív.
Annyival eteted, amennyit kiveszel az üvegből. Én általában 200-250 ml- t használok egy kenyérhez, azt pótolom. A literes üvegeim félig vannak, kb 2 adag kovász van bennük állandóan.
Persze lehet kevesebb kovásszal is sütni; a dagasztás nélküli kenyeremnél egynegyed bögrényit használtam, de akkor tovább kell keleszteni ( 12 óra/ egy éjszaka).
Ha hűtőben van, és egy hétig, vagy tovább nem használtad, akkor muszáj "éleszteni"- mert nem aktív. Ha nagyon dormant állapotban van ( híg lesz és kicsit szürkés folyadék alakul ki a tetején), akkor tovább tart az élesztés; lehet 8-12 óra is...hagyod felmelegedni a konyhapulton szobahőmérsékletre, aztán megeteted 2 ek liszttel és 2 ek vízzel....pár óra múlva megismétled...azután már " felfortyan" :)
Az is lehet, hogy nyakon lehet önteni egy egész adag etetéssel....hallgass az intuíciódra is...minden kovász más! Nekem a Rozska még mindig lassúbb, mint a Jani...
Minél többet dolgozol velük, annál jobban megismered őket. Az ízük is érlelődik idővel és egyre jobb lesz! Az erősségük is növekszik...
Én most a különböző sütési formákkal kísérletezem...ropogós, vagy puha héj....

Várom a következő beszámolót, írjál részletesen, ha van időd, mert kiváncsi vagyok a fejleményekre, meg a Te tapasztalatodra, észrevételeidre is!
Kellemes hetet, Torma:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-01-29 09:14

Szia Torma!
Köszönöm szépen. Most beleugrottam a mély vízbe. Tegnap Józsit nem láttam túl fittnek, de készítettem vele egy kenyeret és ugyan sokáig kelesztettem, de a kenyér rendben volt, tehát őt feltöltöttem. Találtam a hűtőmben egy fél üveg, legalább 2 hónapos kovászt az üvegek közé bepasszírozva, na őt is ,-mivel még akkor nem olvastam a leveledet, ugyanúgy feltöltöttem, mint a Józsit. Hát kíváncsi vagyok mire megyek velük. Izgalmas. Ha a régi is életre kel, az kész csoda lesz. Lehet, hogy Józsikám azért lanyhább, mert csak kb. 14-15 fokon tartom. Egy a lényeg, hogy végzi a dolgát. Köszönöm a segítséget. Szép napot! Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-01-27 12:54

Guszta, finomságos csoda. Mentés, készíteni fogom, a sütőm meggyógyult!!!, a hét elejére már remélem, hogy én is .:-)
Ez a hét a fekvős betegség és nem főzés-sütés hete volt, borzalom.:-(
Szép vasárnapot!

A következő hét már jobb, el fogom készíteni.:-)
Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-01-28 14:25

Sajnálom, hogy megbetegedtél. Én is három hétig fetrengtem ugyanebben az állapotban, tudom miről beszélsz. Torma könnyen küld napot, náluk 42 fok van. Bár már csak nálunk is jönne a kikelet. Gygyulj meg minél hamarabb és aztán főzés ezerrel. Puszi: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-28 21:51

Kedves Évi néni!

Köszönöm, na neeeee !! : -három hétig?!?! Az sok, sokk!! Én már múlt hétfő óta kínlódom, csak nem gondoltam, hogy ennyire bele fogok mászni...:-(((
De igaz, még mindig nem teljesen tiszta a helyzet, és a fejem se..:-((

Igen, igaz , most per pillanat egy becsületes tavasszal is nagyon elégedett lennék!!, de nagyon:-))
Aztán jöhet az igazi nyár! :-))

Iparkodom, tőlem telhetően napról napra észhez térni, jobban lenni, kikecmeregni ebből a megfázásos bonyodalomból,:-) , - pedig ez nem is influenza, és remélem, senki nem is kapja el a családból!!!,- nem hiányzik semmilyen szempontból sem! :-)
Lassan jön vissza az illat és íz érzékelés,..pocsék érzés...:-((

Szép estét, és szép keddet kívánok!
Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-01-29 15:30

Évi!
Akkor úgysem bánod, ha nem írom le részletesen a most elkészült (éppen eszem) rikottás baconos pirított gnoccimat? Úgysem éreznéd. Na nem leszek szenya, ha felépülsz, és leírom, készítsd el, mert annyira jó, hogy azt szavakkal nem lehet elmondani. Gordon Ramsaytől láttam a minap. Légy erős, ez az influenza, csak nem beszélünk róla. Gyógyulj és főzz. Puszi: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-01-30 11:10

Kedves Évi néni!

De jópofa!! Ez az influenza, csak sunyi mód nem beszélve róla????? Akkor gatya felkötés!! :-)

Majd jelentkezek, és igen, legyél szíves azt a finom csodát, amit épp ettél, mikor írtál, megírni nekem is.:-))

A csudába, akkor ez tényleg még tarthat nekem egy darabig, ...azért nem vagyok én még jól..:-((

Gordon jöhet!! :-))
Már nem személyesen....nem: azt az ugrálást nem bírnám ki , meg pattogást, amit csinál, nem bír öt percre nyugton maradni...:-)) Elnézem, nagyon profi, néha nevetek , néha mondom, hogy nyugodj már le, mert nem a recire figyelek, hanem a nagy gesztikulálásra,...de nem hallja...:-)) Amúgy jó fej.:-))

Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-28 10:09

Torma!
Jaj de aranyos vagy, köszönöm, már érzem is a meleg napsütés átölelő sugarait, erre nagyon nagy szükségem van, volt!!!!! :-D
Szép napot kívánok!

/ Itt csodás hó esett késő este, és még ma reggel is,...és iszonyat hideg nincs, de elég az a -1 fok, és a hó. Bentről szép, de már nem igen vágyom rá... Tavaszra, napra, friss üde levegőre igen...azt várom. /

Kicsit még bágyadtan, de már itt vagyok, és most nézem, millió klassz receptről maradtam le,...de hát, most a betegség volt az úr...:-(

Bepótolom, nézelődök ezerrel, kinél micsoda finomság van,...

És még egyszer köszönöm a napot! :-D
Éva-Anyóca

489
finomliszt 12.5 dkg
durumliszt 12.5 dkg
élesztő 1.5 dkg
1 tk
méz 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
víz 1.5 dl
sonka 10 dkg
bacon 10 dkg
koktélparadicsom 10 dkg
mozzarella 10 dkg
pizza fűszerkeverék 0 ízlés szerint
paradicsomszósz 10 dkg