Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Papanasi Mely Chef konyhájából

Papanasi Mely Chef konyhájából
Papanasi Mely Chef konyhájából
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom kedvence!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót villával jól áttörjük.
  2. Beletesszük a hozzávalókat, és jól összedolgozzuk. Eléggé ragacsos massza lesz belőle, de azért szép gombócokat lehet formálni.
  3. 30 percet pihentetjük (hűtőben).
  4. Mikor az olaj elérte a megfelelő hőt, akkor a kis gombócokat meglapítjuk, közepébe lyukat fúrunk, és megsütjük.
  5. Mikor megsültek, még forrón nyakon öntjük tejföllel és lekvárral (szeder, áfonya, málna).
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 23 334
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mely chef

Mióta szakács: 2013.08.07.
9 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Papanasi avagy túrógombóc sütve, sült túrógombóc, túrógombóc sütve, olajban sült túrógombóc

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bakfitty
bakfitty Wed, 2013-08-14 10:45

Kedves Mely chef! Szerintem az a 30 dl olaj kicsit sok lesz! :-))) Bocsánat!? :-)

1223
tehéntúró 0.5 kg
tojás 2 db
cukor 20 dkg
szódabikarbóna 1 kk
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 20 dkg
búzadara 50 g
citromhéj 1 kk
napraforgó olaj 3 dl
1 csipet