Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Papírban sült medvehagymás pisztráng

Papírban sült medvehagymás pisztráng
Papírban sült medvehagymás pisztráng
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a pisztrángot, de utálom a sütőt takarítani utána, ekkor jött a sütőpapír képbe.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Főleg száraz fűszeres borokat: Cserszegi fűszeres vagy Irsai Olivér.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pisztrángot megmossuk, megtisztítjuk.
  2. A medvehagymát nagy darabokra vágjuk.
  3. A halat sózzuk, borssozzuk, és kibéleljük a pocakját medvehagyma-levelekkel és vajdarabokkal.
  4. Akkora sütőpapírra fektetjük, amelybe könnyedén becsomagolhatjuk.
  5. Csomagolás előtt rárakjuk a maradék medvehagymát és vajat, öntünk alá fehérbort.
  6. A papír széleit felhajtjuk, és tűzőgéppel lezárjuk, sütőlapra tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 163
elküldve: 8
receptkönyvben: 133
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

fagyufa

Mióta szakács: 2011.10.31.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
adag: 1 főre
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült pisztráng, medvehagymával sült pisztráng

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SEszter
SEszter Sun, 2014-04-27 13:00

Szuperjól sikerült!! Készítettem hozzá zöldfűszeres majonézt, rozmaringos pirított krumplit, egy pohár Cserszegi Fűszeresben úsztattuk meg. Tökéletes vasárnapi főétel!! Köszönöm a receptet!

edyt
edyt Mon, 2011-11-28 21:57

Sziasztok!
Én is elkészitettem, isteni lett! Igaz, medvehagyma krémmel! Edit

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2011-11-19 19:17

A pisztráng nagyon ízletes húsú hal. A tesómnak, aki nagy hohoho horgász, köszönhetően néhanap hozzájutunk ehhez a ritka csemegéhez. Legutóbb a te recepted alapján készítettem el - papír nélkül, néhány szelet citrommal. Finom lett.

ursu
ursu Mon, 2011-11-07 14:19

Ez egy remek recept!!!:)) ha elöbb nem is de Karécsonyra tuti kipróbálom!!!!

csato
csato Mon, 2011-11-07 12:01

Sziasztok!
Erről a papírba csomagolt halról jutott eszembe,hogy valamikor még az ős időkben volt vastag barna papír zacskó a zöldségeseknél.Csak emlékszik rá még valaki!Már csomó helyen kerestem,eltűnt.Nem tudja valaki valahol lehet még szerválni?A világ legfinomabb csirkéjét abban lehetett sütni,fantasztikus volt.
Kösz ha van valakinek tippje!
üdv Csató

665
pisztráng 20 dkg
medvehagyma 0.5 csokor
vaj 5 dkg
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint