Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Papírban sült pisztráng GastroHobbi konyhájából

Papírban sült pisztráng GastroHobbi konyhájából
Papírban sült pisztráng GastroHobbi konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Halat enni hallal? Bármikor vevő vagyok rá, a pisztráng pedig kimondottan az egyik nagy kedvencem. Ez a papírban sült változat nálam igazi, gyorsan elkészíthető vendégváró fogás, mindig nagy sikert arat, még azon barátok körében is, akik egyébként nem szeretik a halat. Van valami izgalom, ami körbelengi ezeket a kis tasakokat, mikor kibontjuk, és a fantasztikus illatok egyszerre kiszabadulnak... Néhány órával a "premier" előtt be szoktam fűszerezni a halakat, becsomagolom, beteszem a hűtőbe, és egy órával az étkezés előtt sütőbe dugom. A receptet egy halra írom, így mindenki könnyen fel tudja szorozni a készítendő mennyiség szerint.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pisztrángokat alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Mindkét oldalát bevagdaljuk, és kívül belül sózzuk, borsozzuk.
  2. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, minden bevágásba beledugunk egy-egy szeletkét, a maradékot pedig beletesszük a hasába.
  3. Olívaolajjal megkent sütőlapra helyezzük a halakat, a pocakjába tesszük a fokhagyma mellé a rozmaring ágat, 2-3 citromkarikát, a többit a bőrére fektetjük, alaposan becsomagoljuk, és sütésig hűtőbe tesszük.
  4. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 60 percet sütjük.
  5. Salátával, mártogatóssal tálaljuk.
  6. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 287
elküldve: 4
receptkönyvben: 109
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

GastroHobbi

Mióta szakács: 2014.08.21.
58 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pisztráng papírban sült változata, sült pisztráng, tasakos hal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

279
pisztráng 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
citrom 0.5 db
rozmaring 1 szál
olívaolaj 1 ek