Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paplanos sonkás-gombás csirkemell

Paplanos sonkás-gombás csirkemell
Paplanos sonkás-gombás csirkemell
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra készítettem el ezt a fogást. Nagyon mutatós és nagyon finom! A receptet egy 5 éves Kiskegyed extrában találtam, és variáltam egy picit az összetevőkön.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt zöldség vagy savanyúság nagyon illik hozzá. Én hercergnő burgonyával készítettem, de érdemesebb könnyebb körettel próbálkozni, hiszen a tészta és a hús önmagában igen laktató.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük elő az alapanyagokat, a leveles tésztát olvasszuk ki idejében. A húst tisztítsuk meg, a csirkemellet vágjuk négy vastagabb szeletre.
  2. A csirkemellet leszárítjuk, serpenyőben pici olajon átsütjük, majd lefedve pároljuk. Kiszedjük, félretesszük.
  3. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát, majd a gombát is hozzáadjuk. Addig pároljuk, amíg a leve elfő. Sózzuk, borsozzuk. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A deszkát belisztezzük, és a tésztát kinyújtjuk 15x25 cm-es lappá.
  5. A tésztalapot 4 egyenlő darabra vágjuk, majd hűtőbe tesszük kb. 20 percre.
  6. A lehűlt tésztát 2 cm-es közökben behasítjuk, rátesszük a csirkemellet.
  7. A ragut a mellekre halmozzuk, majd sonkába tekerjük, és a behasított kis füleket szépen egyenként felhajtjuk. Fogvájóval a húshoz tűzhetjük, de nem szükséges.
  8. A tésztát késsel kissé megszúrkáljuk, hogy sülés közben a gőz távozni tudjon.
  9. 20 percre ismét a hűtőbe rakjuk a göngyölt husikat. Addig elkészítjük a köretet.
  10. A sütőt 220 fokra melegítjük, és a tészták tetejét tojással megkenjük.
  11. Szilikonos sütőpapírral béleljük ki a tepsit, így nem ragad majd le az étel.
  12. 25-30 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 062
elküldve: 8
receptkönyvben: 281
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell leveles tésztában, feketeerdei sonkával göngyölt csirkemell leveles tésztában, sonkás-gombás csirkemell leveles tésztában sütve

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gerbelena
gerbelena Tue, 2014-07-15 12:22

Köszönöm szépen a receptet, megcsináltam és azóta a családom mindig ezt kéri.

üdv: gerbelena

szépróza
szépróza / szépróza Fri, 2013-02-08 12:32

igen, ott a 6-os 7-es pont környékén engem is elfogott a bizonytalanság, de így már világos. :-)
még azt elárulod, h a sütés előtt a batyukat miért kell megint hűteni?
köszi :)

megakarom csinálni - amint lesz időm :)

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Fri, 2013-02-08 23:03

Nem tudom, hogy miért kell hűteni. Anyukámat megkérdeztem, és szerinte a levelesnél is számíthat, hogy megolvad-e vagy sem...Megnézem már ezt a 6-os, 7-es pontot, és javítom... :)

annabelluska
annabelluska Wed, 2013-01-23 12:16

Ez nagyon jól néz ki és biztosan nagyon finom is. Nekem ez most kapóra jön, mert valamit ujat szeretnék késziteni a hétvégén a vendégeimnek. Egy kérdésem van csupán: A csirkemellet nem akkor tesszük rá a tésztára, amikor már betekertük a sonkába?
Köszönöm és küldjél még sok hasonlót. üdv.
Annabella

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Wed, 2013-01-23 13:02

Én úgy csináltam, ahogy fentebb is írtam, hogy a husira először rátettem a ragut, majd ezt az egészet tekertem be sonkával, és utána ment a tésztára. Lehet, hogy itt egy picit pontatlan a recept, de jól gondoltad! Így jobban összefogja a sonka. Erre gondoltál?
Remélem, hogy tetszeni fog a vendégeknek, az én férjem teljesen elájult ettől az ételtől. :)) Még reggelire is ezt akart enni :DDD
Jó főzőcskét!
Üdv: Zsuzsa

annabelluska
annabelluska Wed, 2013-01-23 15:41

Kedves Zsuzsa!
Igy gondoltam, köszönöm a megerősitést, majd beszámolok a jövőhéten a fogadtatásról.
Üdv. Bella

497
leveles tészta 1 csomag
csirkemell filé 30 dkg
feketeerdő sonka 8 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
gomba 25 dkg
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint