Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikakrém télire 2.

Paprikakrém télire 2.
Paprikakrém télire 2.
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha jól emlékszem, akkor volt nagyon divatos ilyen krémet készíteni, amikor megjelentek az első ketchup-os üvegek a boltok polcain.
Szerintem sokkal finomabb, mint a bolti ketchup, a Piros Aranyról nem is beszélve - de nagyon fel tud dobni akár egy sima vajaskenyeret is.
Én főzés után általában megsózom, majd kettéveszem. Az egyik részt csak így sósan teszem üvegbe, ezeket később pl. pörköltalaphoz lehet használni. A maradékot fele mennyiségű ízesítővel keverem össze, ez megy a szendvicsek tetejére.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát megmossuk, és kicsumázzuk. A hagymát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és négy darabba vágjuk.
  2. A hozzávalókat húsdarálón ledaráljuk, és egy ép zománcú fazékban főni tesszük. Hozzáadjuk a babérlevelet, zellerlevelet és a cseresznyepaprikákat.
  3. Forrástól számolva fél órát főzzük, majd a tűzről levéve kiszedjük belőle az ízesítőket. Hozzáadjuk a mustárt, ecetet, sót, a cukrot és a borsot.
  4. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még utánízesítjük.
  5. Azon forrón sterilizált üvegekbe tesszük, majd lekötjük. (Én a celofán két rétege közé szoktam szalicilt tenni, így nem juthatnak bele a spórák az üvegbe, de a szalicilt sem kell megenni a befőttel.)
  6. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, majd a kamra polcára tesszük.



 

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 33 936
elküldve: 3
receptkönyvben: 308
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

paprikakrém

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

visnyoo
visnyoo Mon, 2011-09-05 22:33

Nem értetlenkedek, de szeretném megcsinálni:-)Én főzés után általában megsózom, majd kettéveszem. Az egyik részt csak így sósan teszem üvegbe, ezeket később pl. pörköltalaphoz lehet használni. A maradékot fele mennyiségű ízesítővel keverem össze, ez megy a szendvicsek tetejére....
jól értem? : paprika, hagyma, paradicsom, cseresznyepaprika + só az egyik fele, aztán a másik fele szintén ez + babér, mustár, zeller, cukor, stb. vagy nagyon félreértettem?
bocsi és előre is köszönöm válaszod
Zsuzsa

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2011-09-05 22:53

kedves Zsuzsa!
teljesen jól értetted, bár a babért, zellert és cseresznyepaprikát az egész mennyiséggel együtt főzöm.
jó próbálkozást!
üdv,
toma

visnyoo
visnyoo Tue, 2011-09-06 00:22

hát most értem a legkevésbé, mert "bár".
Kösz, de ezek után nem próbálkozom.
Köszönöm a választ
Zsuzsa

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Fri, 2011-08-26 00:36

Én ugyan így csináltam, de elfelejtettem a receptet, ma egész nap ezt kerestem. Nagyon jó már párszor csináltam. Jó hogy végre rátaláltam ujra. Köszi

mamacica
Mamacica / mamacica Sun, 2011-08-14 00:59

Nagyon finomnak ígérkezik a recepted, hasonlót, már én is készítettem, de ezt is ki fogom próbálni, mert ecettel még nem készítettem soha. Egyébként én botmixerrel szoktam főzés közben összedolgozni a hozzávalókat, nagyon praktikus eszköz, sokszor könnyített, már a munkámban ajánlom mindenkinek. Gratulálok a recepthez és az ínycsiklandozó fotóhoz.
Üdv.mamacica

131
paprika 2 kg
vöröshagyma 2 kg
paradicsom 1 kg
cseresznyepaprika 2 db
babérlevél 2 db
zellerlevél 2 db
ecet 1 dl
mustár 100 g
cukor 6 dkg
2 ek