Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikakrémleves dióval

Paprikakrémleves dióval
Paprikakrémleves dióval
38 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom, selymes–krémes leves. Ízlés szerint ízesíthetjük chili paprikával is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban felforrósítunk 1 evőkanál olajat, rászórjuk a paprikát és a hagymát, körülbelül 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, körülbelül 15-20 percig főzzük.
  3. Botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és a botmixerrel eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A diót durvára vágjuk. A maradék olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a rozmaring ágacskákat, 1-2 percig sütjük, kivesszük. A diót a rozmaringos olajba tesszük és megpirítjuk.
  5. A levest tányérokba osztjuk, meglocsoljuk a balzsamecetkrémmel, megszórjuk a dióval és rozmaringgal, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 345
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves paprikából, rozmaringos paprikakrémleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

261
piros kaliforniai paprika 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
zöldség alaplé 500 ml
habtejszín 100 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 4 szál
dió 50 g
balzsamecet 2 tk