Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás csiga Ancika konyhájából

Paprikás csiga Ancika konyhájából
Paprikás csiga Ancika konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy régi hagyomány felevelenítése céljából sütöttem meg a család részére. Mindenkinek ízlett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, cukrot, sót, margarint és az élesztőt összekeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy közepes puha tésztát kapjunk dagasztás után.
  2. Majd 10 percet kelni hagyjuk, utána egy fél cm-es vastagságú téglalapot nyújtunk belőle.
  3. Olajjal megkenjük, ízlés szerint cukros paprikával megszórjuk, majd szorosan feltekerjük, és ujjnyi vastagságúakra szeleteljük.
  4. A tepsiben cukros tejjel meglocsoljuk.
  5. Olajozott tepsire rakjuk, és 10-15 perc kelesztés után kisütjük, majd megesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 135
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancika48

Mióta szakács: 2012.02.05.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes csiga paprikásan, fűszeres csiga, fűszerpaprikás csiga

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1086
finomliszt 50 dkg
cukor 15 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
margarin 20 dkg
1 csipet
fűszerpaprika 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
tej 1 dl