Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás csirke 8. - tojásos galuskával

Paprikás csirke 8. - tojásos galuskával
Paprikás csirke 8. - tojásos galuskával
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb story nélkül, ez egy klasszikus csirkepaprikás.
Gyors, könnyű, magyaros étel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehetőleg mindig lábasban készítsük, ne használjunk fazekat. A lábasban a húsokat kellőképpen el tudjuk teríteni, meggátolva ezáltal, hogy sok folyadékot adunk hozzá, és pörkölt csirke helyett főtt csirkét készítünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát vágjuk finomra, a paprikát kockázzuk fel. (Előtte ellenőrizzük, mennyire erős, ha szükséges, távolítsuk el az erejét.)
  2. A hagymát pirítsuk a zsíron aranysárgára, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát, a tűzről levéve.
  3. Öntsük fel kevés szárnyasalaplével, vagy vízzel, adjuk hozzá a paprikakockákat, és pirítsuk zsírjára.
  4. Adjuk hozzá a csirkehúsokat, sózzuk meg, majd öntsek fel újból alaplével, illetve vízzel. Ne adjunk túl sok folyadékot, hiszen pároljuk a húsokat, nem pedig főzzük. Fűszerezhetjük némi őrölt köménnyel is, nem rontja el az ételt.
  5. A csirkéket kb. egy és egy negyedóra után vegyük ki az edényből, a levét pedig botmixerrel keverjük homogén állományúra.
  6. A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd a pörköltléből merjünk já egy jó merőkanálnyit, és azzal is keverjük simára (hőkiegyenlítés). Ezt követően lassan öntsük vissza a pörköltlébe, keverjük folyamatosan, és kevés tejszínnel dúsítsuk.
  7. Forraljuk össze, majd tegyük vissza a csirkehúsokat (a farhátat lehetőleg már ne), és pár percig még hagyjuk a tűzön, kis lángon.
  8. Tálaljuk nokedlivel, vagy (mint jelen esetben) tojásos galuskával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 379
elküldve: 3
receptkönyvben: 118
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

699
csirkefarhát 1 db
csirke alsócomb 4 db
csirke felsőcomb 4 db
vöröshagyma 2 db
zöldpaprika 1 db
libazsír 3 ek
fűszerpaprika 3 ek
tejföl 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
főzőtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint