Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás csirke DrPepe konyhájából

Paprikás csirke DrPepe konyhájából
Paprikás csirke DrPepe konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Higgyétek el, érdemes kipróbálni ezt a hagyomásnyosnak nem nevezhető változatát is a paprikás csirkének...

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, majd olívaolajat öntünk egy lábosba és feltesszük pirulni, a felkockázott paradicsomot és paprikát a megpirított hagymához tesszük, majd sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint pirospaprikát teszünk hozzá, a végén pedig felöntjük a vörösborral, illetve hozzáadjuk az apróra szelt fokhagymát.
  2. A csirkecombokat megtisztítjuk a bőrétől, illetve az alsó és felső combot szétválasztjuk, majd sózzuk és borsozzuk, végül hozzáadjuk a pörkölt alaphoz a húsokat, megszórjuk az egészet a frissen összevágott petrezselyemmel.
  3. Kb. 30-35 percig rotyogtatjuk, majd ha húsok megfőttek, kiszedjük az alapból és a paradicsomos paprikás fokhagymás alapot leturmixoljuk, és a husikat visszatesszük a mártásba.
  4. Nokedlivel tálaljuk, amit 40 dkg lisztből, 1 tk sóból, 3 dl vízből és 1 tojásból elkészítettünk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 763
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

DrPepe

Mióta szakács: 2012.01.10.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paprikás csirke, vörösboros-paprikás csirke, csirkepaprikás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Figura57
Figura57 Mon, 2013-07-01 21:55

Szia Doktor úr! Te valóban szakács vagy? Mert tudod félve és hosszaz hezitálás után szántam rá magam az írásra. Mi több még el is készítettem a receptedet szóról, szóra követve az utasításokat. Jól nézett ki és a maga módján finom is volt. Tudod, ha úgy állok neki a kajálásának, hogy ez egy vörösborban párolt csirke, akkor a véleményem az, hogy remek. Viszont nem paprikás csirke, messze nem! Tisztában vagyok vele, hogy a fiatalabb szakács nemzedék követi az új trendeket, új recepteket találnak ki...nincs is evvel semmi baj, csakhogy...a krumplileves az legyen krumpli leves. A paprikás csirke az paprikás csirke. Az emberek már nem is tudják, hogy mit is esznek. Nekem a halálom az volt, mikor láttam olyan milánói receptet amibe ketchupot írtak elő. Szerintem az még teát sem tud főzni akinek szüksége van vegetára, leveskockára na meg ketchupra! Visszatérve a csirkére, gondolom ebben is egyet értünk, amikor már nagyrészt, csirke gyári termékeket főzünk meg, aminek " se íze, se bűze a Nagymamám szerint " íz nélküli valami,talán nem szabadna túl fűszerezni, erős domináns anyagokat használni hozzá! Bocsánat a hosszúra eresztett mondókámért, de nevezzük nevén a gyereket. Üdv.

844
csirkecomb 4 db
paradicsom 4 db
tv paprika 3 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 0 ízlés szerint
vörösbor 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
finomliszt 40 dkg
1 tk
víz 3 dl
tojás 1 db