Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás csirke nokedlivel Miss Sweetlytől

Paprikás csirke nokedlivel Miss Sweetlytől
Paprikás csirke nokedlivel Miss Sweetlytől
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítem, mert nagyon szeretjük. Laktató és finom étel. Mindig másképp készítem: Van, hogy majorannát vagy egyéb más fűszert szórok bele, vagy épp csak sót használok, ételízesítőt nem, és fordítva. Csípősen is szeretjük. Szokták mondani:  "Ahány ház, annyi szokás". Szerintem ez az idézet minden ételre jellemző.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehúst megmossuk, tisztítjuk. Ha aprólékból készítjük, azt kisebb darabokra vágjuk Pl: a hátát három részbe, a nyakat kettőbe. Én most csak egész combból készítettem: Az egész combokat a porcuknál vagy forgójuknál kettévágjuk, így kapunk alsó és felső combot.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron vagy olajon megfuttatjuk. Mielőtt erősebben pirulni kezdene, meghintjük pirospaprikával.
  3. Ezután beletesszük a csirkedarabokat, kevés vizet öntünk rá, és jól elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, az apróbb darabokra vágott paradicsomot (vagy lecsót), majd megsózzuk. Én ételízesítőt is szórok a só mellé fele- fele arányban.
  5. Fedő alatt pároljuk, mindig csak kevés vizet öntve alá, hogy rövid, sűrű leve legyen. Ha a hús puhulni kezd, már ne kevergessük, inkább csak rázogassuk a lábost, nehogy lesüljön, de a húsdarabok se törjenek szét.
  6. A nokedli hozzávalóit összedolgozzuk egy tálban. Egy nagy lábosban vizet forralunk, amibe kevés sót és egy kanál olajat teszünk. Ha forr a víz, beleszaggatjuk nokedliszaggatóval a tésztát. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor kimerjük egy arra alkalmas szűrővel, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, egy nagy jénaiba félretesszük, és kevés olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze tálalásig. Így járunk el addig, amíg a masszánk el nem fogy.
  7. Ha a csirkepörköltünk megfőtt, igény szerinti mennyiséget tányérra szedünk, mellé halmozunk a nokedliből, és savanyú uborkával vagy egyéb savanyúsággal kínáljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 48 836
elküldve: 16
receptkönyvben: 251
elkészítve: 14/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkepörkölt galuskával, paprikás csirkecomb, csirkepörkölt nokedlivel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Sat, 2012-08-04 09:43

Én a csirke párolásához nem teszek vizet.Ha lassú tűzön pároljuk kienged annyi lét, hogy csodás szaft lesz belőle.A TV-paprikában hallottam azóta így csinálom. A nokedlit én kevesebb tojással szoktam csinálni, de így finomabb lehet. Kipróbálom.

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Sat, 2012-08-04 10:46

Kedves evacili!
A csirkéhez azért szoktam kevés vizet adni, nehogy a pirospaprika megégjen. Mindig takaréklángon párolom. De egyszer majd kipróbálom víz nélkül, hátha nem ég oda. Köszönöm az ötletet! A nokedlit általában kevesebb tojással szoktam készíteni, de igen, így több tojással finomabb.
Üdvözlettel: Miss Sweetly

960
csirke 1 kg
sertészsír 5 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
zöldpaprika 2 db
paradicsom 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kk
fűszerpaprika 2 kk
csípős paprikakrém 1 teáskanál
tojás 4 db
víz 2 dl
finomliszt 40 dkg
1 tk
napraforgó olaj 1 ek