Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás csirkemellsonka házilag

Paprikás csirkemellsonka házilag
Paprikás csirkemellsonka házilag
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Manapság nagyon sokat hallani, hogy milyen egészségtelenek a felvágottak, mert sok zsírt, sót és tartósítószereket tartalmaznak. A felvágottak közül a kedvenceim a csirkemell sonkák, ezért elkezdtem utánajárni, hogy hogyan tudnám ezt elkészíteni saját magamnak egészségesen. A sok recept és megoldást elolvasva, én végül így készítettem, és nem bántam meg nagyon finom lett, de persze más mint a bolti.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ha valaki nem akar bajlódni vele ennyit, mert nem számít milyen a formája, akkor egyszerűen a csirkemellet lefedve süsse 40 percig, majd ugyanúgy járjon el.

A sütőzacskóba tételkor is fűszerezhetjük a csirkemellet, beleforgathatjuk tetszés szerinti főszerekbe, borsba, fokhagymaporba.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell filéket vágjuk félbe, de ne teljesen, hogy ki tudjuk hajtogatni mint egy könyvet
  2. Először kenjük be mézzel, majd szórjuk meg a sóval, borssal, esetleg egyéb tetszés szerinti fűszerekkel még.
  3. Ezt követően tegyük egy zacskóba pár babérlevél társaságában, így hagyjuk pácolódni legalább egy éjszakára, de akár 1-2 napig is.
  4. Mielőtt megsütnénk, áztassuk hideg vízbe 20 percre, hogy kivonjuk a sok sót.
  5. Törölgessük le róluk a vizet, majd tekerjük össze a két csirkemellet. Tegyük egy sütőzacskóba, amiben próbáljuk meg henger formájúra formázni úgy, hogy mint egy szaloncukrot jó szorosan kössük meg a zacskó két végét vagy gumival rögzítsük. Több recept szerint folpack-ba is lehet tekerni, de akor nem sütni hanem főzni kell (forró vízbe tenni, ismét felforralni, majd elzárni, és fedő alatt hagyni kihűlni kb. 6-7 óra alatt). Szerintem sütve finomabb, nekem az a megoldás nem igazán tetszett.
  6. A sütőzacskóban aztán 40 percig süssük a csirkemellet 180 fokon.
  7. Ezt követően szedjük ki a zacskóból, és pihentessük pár percig, aztán még melegen forgassuk bele a kétféle paprika keverékébe.
  8. Pár órára, de ha lehet egy éjszakára tegyük hűtőbe, majd szeletelhetjük. Nagyon vékony szeletet nem fogunk tudni vágni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 32 139
elküldve: 2
receptkönyvben: 334
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkemell sonka, csirkemell sonka házilag, paprikás csirkemell, sonka házilag

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-08-09 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.08.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2014-05-09 13:28

Kedves Audrey! Jol ertettem, hogy a ket csirkemellet amint ki van nyitva mint egy konyv, egymasra fektetjuk es ugy tekerjuk fel, vagy egyenkent, kulon kulon?
Egyebkent nagyon jo otlet ez a recept, en is el szeretnem kesziteni.
Koszonom, hogy feltetted!
Udvozlettel, Veronika

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Tue, 2014-05-27 15:27

Kedves Vcsuka!
Elnézést, most vettem csak észre a kommented. Igen, én egymásra tettem és úgy tekertem fel őket amenynira tudtam hengeresre, Próbáld minél szorosabban, aztán még a zacskóval rászorítasz és igazítasz rajta, formázhatod kicsit. De ha nem lesz szép szabályos az sem gond, akkor olyan rusztikus lesz. :)
Jó főzőcskézést! Adri

51
csirkemell filé 2 db
méz 1 ek
1 ek
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
fűszerpaprika 2 ek
füstölt pirospaprika 1 tk