Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás fusilli

Paprikás fusilli
Paprikás fusilli
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb sztori, most volt egy picit több időm :-), így a paprikát ezzel a pirításos módszerrel készítettem el. Ja, és a sárga paprika ott árválkodott egyedül a hűtőben, oliva és kapribogyó, paradicsom  mindig van itthon, így ez lett az végeredmény.

hozzávalók / 2 adag

A szószhoz

A tésztához

ajánlat

Akinek van még több ideje, az a paradicsomot forró, lobogó vízbe dobja pár másodpercig, majd utána hideg vízbe rakja, és meghámozhatja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát kimagozzuk, eltávolítjuk a csutkáját, majd 4 felé vágjuk, ezeket egy jó meleg serpenyőben olaj nélkül kicsit megpirítsuk, majd hűlni hagyjuk egy tányéron.
  2. Közben a paradicsomot megmossuk, kis kockákra metéljük.
  3. Megmossuk az olívabogyót, a kapribogyót is, meghámozzuk a fokhagymát.
  4. A paprikás serpenyőbe (picit várjunk vele, amíg kihűl) beleöntjük az olajat, majd ismét tűzre téve a serpenyőt hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot, kapri- és olivabogyót is.
  5. Közben körömnyi nagyságúra vágjuk a paprikát, ezt is hozzáadjuk a szószunkhoz, ízlés szerint sózzuk (vigyázzunk vele, főleg ha a kapribogyó is sóban volt eltéve), majd így lefedve 30 percig rotyogtassuk kis lángon.
  6. Majd feltesszük a tésztának való vizet is forrni, ha forr sózzuk, majd a tésztát az utasítás szerint készre, roppanósra főzzük.
  7. Összekeverjük a szósszal, azonnal tálaljuk, meghintjük reszelt parmezánnal.
  8. Aki szereti, őrölt chilit is hinthet rá (mint én :-).
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 693
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

parmezános-kapribogyós tészta, paprikás csavart tészta, zöldséges fusilli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

775
paprika 1 db
paradicsom 2 db
fokhagyma 3 gerezd
fekete olajbogyó 50 g
kapribogyó 1 ek
parmezán sajt 50 g
0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl
fusilli tészta 230 g
víz 1.5 l
1 kávéskanál