Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás házi ropi

Paprikás házi ropi
Paprikás házi ropi
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy házi partyra készítettem, és nagy sikert arattam vele, mert mindenki csak ette és ette, és engem ez boldogsággal töltött el.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk a tálba, majd belekeverjük a pirospaprikát, sütőport és a magokat.
  2. Miután a szárazanyagokat összeállítottuk, hozzárakjuk a vajat és a kefírt, és jól összegyúrjuk, míg egy rugalmas tésztát nem kapunk. A tészta összeállítását követően minimum 30 percig hűtőben lefedve pihentetjük, de akár egy egész napra is betehetjük a tésztát pihenni.
  3. Pihentetés után lisztezett vágódeszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra, és derelyevágóval egyenletes csíkokra vágjuk, és a sima tepsibe rakosgatjuk, míg meg nem telik, majd 170 C⁰- os sütőben kb. bő 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Tálalás: sütést követően fogyaszthatjuk akár egy pohár sör és egy jó társaság mellé, de egy zsúrra vagy egy családi összejövetelre is ajánlom. A családom nagyon szereti ezt a paprikás házi ropit.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 442
elküldve: 6
receptkönyvben: 146
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

ruszo_andrea

Mióta szakács: 2012.11.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi ördög ropi, sós ropogós, sós rudacska, magos ropi

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ruszo_andrea88
ruszo_andrea / ruszo_andrea88 Sat, 2012-12-01 14:16

Hát ez egy fogós kérdés, mert nálunk 1 hétnél tovább nem tartott ki, mert annyira ízlett a családnak, de szerintem, ha ilyen légmentes dobozba teszed és hideg száraz helyre szerintem akkor sokáig.

almamag
almamag Fri, 2012-11-30 10:22

Ó, ez nagyon jó ötlet! Most ünnepekre aktuális, mentettem. Gondolom sokáig eláll, -főleg ha nem fogy el. :-)
Üdv. Ili

776
finomliszt 100 dkg
margarin 50 dkg
fűszerpaprika 4 teáskanál
sütőpor 1 csomag
1.5 tk
szezámmag 4 teáskanál
lenmag 4 teáskanál
mák 2 dkg
köménymag 4 teáskanál
kaukázusi kefir 4.5 dl