Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás krumpli 1 kamionos csajtól

Paprikás krumpli 1 kamionos csajtól
Paprikás krumpli 1 kamionos csajtól
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sziasztok! Nagyon rég nem voltunk olyan céges állomáson, ahol internet is volt, de most pótolni fogom, és feltöltöm az elkészített hétvégi ételeinket. Ehhez a paprikás krumplihoz csak annyit tennék hozzá, hogy finom zaftos és sűrű, viszont nekem sajnos be kellett érnem a német kolbásszal, ami azért nem ugyanaz. De azért nagyon fincsi lett, és remélem, a tiétek igazi, finom magyar kolbászból még ízletesebb lesz :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, és felkockázzuk.
  2. A paprikákat kicsumázzuk, utána először felkarikázzuk, aztán a karikákat még félbevágjuk (én így szoktam).
  3. A paradicsomokat félbevágjuk, kivágjuk a zöldjét, és felkockázzuk.
  4. A krumplikat megpucoljuk, és szintén felkockázzuk.
  5. Egy nagy edényben (olyanban amilyenben általában a töltött paprikát szokta főzni mindenki) felolvasztjuk a zsírt, utána hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymákat.
  6. Miután a hagyma enyhén megdinsztelődött, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és addig kevergetjük, amíg friss lecsót kapunk belőle. (Itt szeretném hozzátenni, hogy használhatunk már üveges lecsót is, de itt nem kapni, és szerintem így finomabb is.)
  7. Miután megvan a lecsónk, hozzáadjuk a felkarikázott virslit és a szintén felkarikázott kolbászt, és kicsit lesütjük a lecsót masszánkkal (igazából csak kevergetjük az egészet még úgy 3 percig).
  8. Miután ez is megvan, hozzáadjuk a krumplit, utána a fűszereket (lehet változtatni ízlés szerint a mennyiséget), és felöntjük (itt jön képbe az edény fontossága, ugyanis nem tudom pontosan, mennyi dl vizet szoktam beleönteni) az edény 3/4-éig. Lefedjük, és hagyjuk szépen fődögélni közepes lángon.
  9. Bele-belekóstolgatunk, fűszerezzük, ha még kell, és pótoljuk a vizet, ha szükséges. Az a lényeg, hogy elég leve legyen (kb. mint egy szép zöldség levesnek). Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul.
  10. Mikor a krumpli megpuhult, megpucoljuk a félretett maradék 2 krumplit, és lereszeljük a reszelő vastagabbik oldalával. Hozzátesszük ezt is a majdnem kész paprikás krumplinkhoz, és már csak annyi az egész, hogy megvárjuk, míg szétfőnek a krumplireszelékek, ezzel gyönyörűen besűrűsítve a paprikás krumplinkat.
  11. Friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat ! :))
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 612
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krumplipaprikás, kolbászos-virslis paprikás burgonya

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tami1991
1 kamionos csaj főzése / Tami1991 Fri, 2016-10-21 07:24

Szia Agnes,
orulok hogy tetszik a receptem, es koszonom a hozzaszolasodat.
A virsli elofozott termek es a nemetorszagi nem duzzad es fo szett min az otthoniak es szeretem mikor az ize jobban belfo szoval ezert :) udv es tovabbi jo fozocskezest Tami

Viola1953
Viola1953 Fri, 2016-10-14 13:21

Kedves Tami!
Tetszik a paprikás krumplid - ezt a sűrítési módot még nem használtam bele, ki fogom próbálni.
Egy megjegyzésem lenne a virsli főzésével kapcsolatban. Miért teszed már az elején bele, a virsli eleve főtt termék, elég lenne a főzés befejezése előtt 2-3 perccel beletenni az ételbe.
Üdv.: Ágnes

434
sertészsír 3 ek
virsli 40 dkg
kolbász 25 dkg
burgonya 1 kg
fűszerpaprika 4 teáskanál
bors 1 teáskanál
majoranna 2 teáskanál
5 csipet
zöldpaprika 3 közepes db
paradicsom 4 közepes db
vöröshagyma 3 közepes fej
víz 2 l
leveskocka 2 db