Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás krumpli 2.

Paprikás krumpli 2.
Paprikás krumpli 2.
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a paprikás krumpli kizárólag nokedlival kerül az asztalra, de nem belefőzve, hanem mint a pörköltekhez szokás,
garnírungként tálalva. A receptem szerint készült paprikás krumplinak így is jó sűrű szaftja van.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek nokedlit adjunk mellé. Az idénynek megfelelő savanyúságot kínáljunk hozzá. Tavasszal a fejessaláta a legjobb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk és hosszúkás hasábokra vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk.
  3. A zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
  4. A hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, beletesszük a krumplit és még kb 10 percig együtt dinszteljük.
  5. Ezt követően rászórjuk az őrölt paprikát, a sót, beletesszük a pirosaranyat, a zöldpaprikát, a paradicsomot és annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen ellepi (kb 4 dl).
  6. Lassú tűzön főzzük kb 25 percig, amikor a krumpli már majdnem puha, beletesszük a felkarikázott kolbászt és virslit, 5-6 perc alatt készre főzzük.

  • elkészítettem: 480 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 449
elküldve: 0
receptkönyvben: 124
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2016-06-13 16:32

Van mikor megveszek a paprikás krumpliért. Ma is... Ezt készítettem és nem bántam meg! Príma kis recept!

Cicmic
Cicmic Thu, 2012-05-31 15:15

Kedves Muci!
A paprikás krumplit eddig nem így csináltam, de most ezt mégis kipróbáltam, szerencsére. A családi konyhakertből jó kemény krumplit kapunk és mindig az volt vele a bajom, hogy még fővés után is olyan kemény. Most, talán a tovább tartó dinsztelésnek köszönhetően olyan jól megpuhult, köszi az módszert, ezentúl is így fogom a paprikás krumplit csinálni. További ügyes feltöltögetést!
Üdv, Cicmic

Muci
Muci / Muci Sat, 2012-06-02 17:46

Kedves Cicmic !
Örülök, hogy bevált ez a dinszteléses módszer. További sikeres főzőcskézést.
Üdv.: Muci

734
burgonya 1.3 kg
vöröshagyma 22 dkg
disznózsír 12 dkg
fűszerpaprika 4 teáskanál
1 tk
paprikakrém 2 teáskanál
hegyes erős paprika 1 db
paradicsom 1 kis db
kolbász 10 dkg
virsli 20 dkg