Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás krumpli Aaaniii konyhájából

Paprikás krumpli Aaaniii konyhájából
Paprikás krumpli Aaaniii konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paprikás krumpli jó. Ha jól van elkészítve :) Mi így szeretjük, nagyon sűrű szafttal, dúsan, tunkolósan...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A főzési idő csak a krumplitól függ, én most piros újkrumpliból készítettem, kb. 20 perc alatt megvolt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát, a hagymát apró kockákra vágjuk, a krumplit meghámozzuk, felvágjuk.
  2. A szalonnát az olajjal feltesszük pirulni, a hagymát hozzáadjuk, kevergetve pirítjuk, félrehúzzuk, a pirospaprikával meghintjük, 2 dl vízzel felöntjük, visszatesszük a tűzre.
  3. A krumplit beletesszük, megszórjuk ételízesítővel, átforgatjuk, majd felöntjük 0,5 l vízzel. A füstölt porcogót kisebb darabokra vágva beletesszük, hozzáadjuk a paradicsompürét, lefedve főzzük.
  4. A virslit felkarikázzuk, a lisztet, tojást, csipet sót elkeverjük annyi vízzel, hogy nem túl lágy galuskatésztát kapjunk.
  5. Ha megpuhult a krumplink, beletesszük a virslit, és kiskanállal beleszaggatjuk a galuskát, két percig főzzük, majd elzárhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 954
elküldve: 2
receptkönyvben: 53
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Aaaniii

Mióta szakács: 2011.11.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paprikás krumpli nem unalmasan, sűrű paprikás krumpli szalonnával, virslis-szalonnás paprikás krumpli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Thu, 2012-07-05 13:56

Nagyon jól néz ki a paprikás krumplid, tetszik a nokedlis ötlet is. Én paraszt tarhonyát szórok néha bele a végén és lefedem a gőzben megpuhul. de így is biztos ki fogom próbálni.

680
burgonya 1.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
füstölt szalonna 10 dkg
sertéshús 10 dkg
fűszerpaprika 3 teáskanál
ételízesítő 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
sűrített paradicsom 2 ek
virsli 20 dkg
finomliszt 6 dkg
tojás 1 db
víz 2 ek
1 csipet