Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás krumpli gazdagon glutén-, tej- és tojásmentesen

Paprikás krumpli gazdagon glutén-, tej- és tojásmentesen
Paprikás krumpli gazdagon glutén-, tej- és tojásmentesen
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Glutén-, tej- és tojásmentesen étkezem - nagyon vágytam egy igazán finom paprikás krumplira, ami olyan mint az Anyukámé, íme: sikerült. Pont olyan lett. :)

hozzávalók / 4 adag

paprikás krumpli

glutén- és tojásmentes galuska

ajánlat

Még finomabb friss savanyúsággal. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

paprikás krumpli

  1. Felolvasztjuk a kókuszolajat, majd ha már meleg, hozzáadjuk a felaprított hagymát, és megdinszteljük. Ha a hagyma kész, beletesszük a vékony csíkokra vágott paprikát és apró kockákra vágott paradicsomot. Alacsony lángon addig dinszteljük tovább, amíg a paprika és paradicsom teljesen "szétesik".
  2. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és 1 ek pirosaranyat (csemege), jól elkevergetjük, majd levesszük a tűzről, és rászórjuk a fűszerpaprikát is. Alaposan elkeverjük. Visszatesszük a tűzre, egyet rottyan, és egy kis vizet öntünk hozzá.
  3. Ekkor mehet bele a hasábokra vágott burgonya, adagolás közben folyamatosan kevergetjük, hogy a paprikás alap mindenhol érje a burgonyánkat. Majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a burgonyát. Most mehet hozzá a só és kolbászkarikák. Lefedjük.
  4. Felforrástól számítva kb. 50-60 perc alatt lesz készen. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a karikákra vágott virslit, és újra lefedjük.
  5. Ha kész, hozzákeverjük a galuskát, még egyet rottyantunk az egészen, és azonnal tálalható. :)

glutén- és tojásmentes galuska

  1. Míg a paprikás krumpli fő, addig elkészítjük a galuskát. Vizet forralunk. Amíg a víz forr, összeállítjuk a galuska-keveréket.
  2. Szaffi Free Nokedli Lisztkeveréket használunk - kimérjük, és hozzáadjuk a megfelelő mennyiségű sót, majd vizet. Alaposan elkeverjük.
  3. Ha felforrt a víz, kevés sót teszünk bele, és alacsonyra vesszük a lángot. Beleszaggatjuk a galuskát (én nem használok galuskaszaggatót, kávéskanállal szaggatok), majd magasabbra vesszük a lángot, és 1-2 percig főni hagyjuk. Ha kész, leszűrjük.
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 865
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mindenmentes Monarchia

Mióta szakács: 2016.09.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paprikás krumpli galuskával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

825
kókuszolaj 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
sűrített paradicsom 1 ek
paprikakrém 1 ek
fűszerpaprika 2 ek
burgonya 1.5 kg
víz 5 dl
1 tk
csípős kolbász 10 dkg
virsli 24 dkg
gluténmentes lisztkeverék 300 g
6 g
víz 240 g