Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás krumpli zellerzölddel és tojással

Paprikás krumpli zellerzölddel és tojással
Paprikás krumpli zellerzölddel és tojással
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazándiból nincs. Néha ilyen ételt is készítek, amikor nagyon kevés időm van.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagyon jól feldobja az ízét az enyhén füstölt virsli és a zellerzöld, ami lehet szárított is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon az apró kockára vágott hagymát megdinszteljük.
  2. Rátesszük a cikkekre vágott burgonyát, a pirospaprika-krémet, sót, borsot, és 1-2 percig így pirítjuk.
  3. Felvágjuk a paprikákat és a hámozott paradicsomokat, valamint a zellerzöldet, majd felengedjük annyi vízzel, hogy falig ellepje, fedő alatt jó 10 percig főzzük.
  4. Hozzátesszük a virsliket, végül pedig a tojásokat egyenként beleengedjük. Fedő alatt 2 percig főzzük, majd elzárjuk a gázt.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 826
elküldve: 0
receptkönyvben: 83
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tojásos paprikás krumpli, zelleres paprikás krumpli virslivel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

etoc
etoc / etoc Wed, 2015-03-04 17:56

Üdv!
Nagyon jó ötlet tojást ütni a paprikás krumpliba, igaz, egyetemista lévén mirelit zöldségekkel készítettem el, illetve a böjt miatt virslit se tettem hozzá, de nagyon jól beleillett a tojás, klasszikus egytálétel megbolondítása.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2015-03-04 19:14

Szia!
A virslit a füstölt íze miatt tettem bele (meg a fiam kedvence). Szerintem a zeller csodát tesz az ízével. Örülök, ha tetszett a recept. :-)
Üdv: Évii néni

408
burgonya 1.5 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
halványító zeller 3 közepes szár
tv paprika 2 db
paradicsom 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
füstölt virsli 350 g
tojás 4 db
napraforgó olaj 3 ek