Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás krumplifőzelék

Paprikás krumplifőzelék
Paprikás krumplifőzelék
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor valami téli főzelékre vágyunk, első, kórusban kimondott kívánságunk gyakran ez a főzelék.

Ezeregy változata van a paprikás krumplinak és a krumplifőzeléknek, de eddig még senkivel sem találkoztam, aki így ismerte volna. Családi hagyomány lehet vagy vidékfüggő? 

Mindenesetre finom. Gyakran kolbászféle nélkül csinálom. Máskor meg szinte csak levesállagúra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk (egészben hagyjuk).
  2. Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, majd lehúzzuk a tűzről.
  3. Hozzádjuk a burgonyakockákat, a hagymát.
  4. A tűzre visszatéve, kb. 5 percig folyamatosan kevergetjük, majd bőven felöntjük vízzel (mint más főzelékeknél).
  5. Beletesszük a leveskockát, sózzuk, borsozzuk.
  6. Amikor a burgonya félig puha, hozzáadjuk (ha akarjuk) a 4 darabra vágott kolbászt.
  7. A majdnem kész főzeléket liszttel vagy ételsűrítővel elkevert tejföllel behabarjuk.
  8. 2-3 percig rotyogtatjuk, és kész.
  • elkészítettem: 101 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 27 742
elküldve: 2
receptkönyvben: 120
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burgonyafőzelék kolbásszal, paprikás burgonyafőzelék, krumplifőzelék paprikásan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sun, 2012-01-01 19:41

Nálunk itt Zalában ugyanígy készítik a krumplifőzeléket. A gyerekeimnek ez a kedvence. Én gyakran még lisztet se teszek bele, ha elég lisztes a krumpli, szinte besűríti önmagát.

526
burgonya 1 kg
kolbász 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
leveskocka 1 db
finomliszt 2 csapott ek
tejföl 2 dl
fűszerpaprika 2 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint