Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás lisztben sült hal burgonyasalátával

Paprikás lisztben sült hal burgonyasalátával
Paprikás lisztben sült hal burgonyasalátával
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A burgonyasaláta akkor lesz a legfinomabb, ha teljesen kihűlt. 1-2 kisebb fej vörös- vagy lilahagymát szeletelhetünk bele.

hozzávalók / 4 adag

A halhoz

A burgonyasalátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, ízlés szerint kockára vagy karikára daraboljuk. Sós vízben megfőzzük. 
  2. Amíg hűl a burgonya, elkészítjük a mártást. A hozzávalókat alaposan elkeverjük.
  3. Ha nagyjából kihűlt a burgonya, hozzákeverjük az öntetet, és hagyjuk tovább hűlni, esetleg hűtőbe tesszük.
  4. A halat előző nap kivesszük a fagyasztóból, és lassan kiolvasztjuk. Kicsit leöblítjük, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, és ízlés szerinti darabokra vágjuk, picit sózzuk.
  5. A lisztben alaposan elkeverjük a paprikát, beleforgatjuk a halszeleteket, és forró olajban pirosra sütjük.


 

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 138 570
elküldve: 12
receptkönyvben: 418
elkészítve: 24/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Tímejjja

Mióta szakács: 2012.01.14.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott hal krumplisalátával, majonézes burgonyasaláta bundás hallal, bundázott tőkehalfilé

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szabó Antalné
Szabó Antalné Mon, 2012-12-24 15:34

Én a Pangasius halfilét szeretem nagyon.Abból sem mindegy melyik szállítótól való.Nagyon mérgesvoltam a múltkor ,mert a Tesco ujságban a sárgacsomagulásu valódi Pangasius halfilét hírdették és nem az volt az akcióban.Annyira hülyének nézett az eladó,azt mondta csak a fényképezés miatt látszik a sárgacsomagolás kéknek. És még a reszortos sértődött meg amikor reklamáltam.A sárgacsomagulású amit a Hering-Trade Kft.csinál az-az igazi finom.Ászár-ban csomagolják.Az meg amit rám akart sózni az eladó, Debreceni csomagolásu volt.Szóval Kedveseim nagyon vigyázzatok,át ne verjenek Benneteket.

Áldott Karácsonyt kívánok Mindenkinek.

1380
tőkehalfilé 1 kg
finomliszt 4 evőkanál
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
burgonya 1.5 kg
tejföl 50 dkg
majonéz 20 dkg
mustár 3 ek
cukor 1 ek
1 ek
bors 1 csipet