Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás sertésnyelv

Paprikás sertésnyelv
Paprikás sertésnyelv
185 perc / előkészület: 5 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szoktam felvágottat vásárolni, nem szeretem, hogy nem tudom, mi van benne. Ezzel az étellel tökéletes szendvicseket készíthetünk.

hozzávalók / 4 adag

  • 2 db sertésnyelv
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • egész bors
  • 4 babérlevél
  • pirospaprika
  • bors
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésnyelveket alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni.
  2. A főzőlébe tesszük a negyedekre vágott hagymát, 4 gerezd bevagdosott fokhagymát, a babérlevelet és az egész borsot.
  3. Lassú tűzön kb. 3 órán át főzzük, a vizet mindig pótolva.
  4. Ha megfőtt, lehúzzuk róla a vastag bőrt, a tövénél levágjuk a felesleges részeket, szépen kiformázzuk.
  5. A maradék fokhagymát áttörjük, és kevés vízben elkeverjük sóval, borssal, pirospaprikával, majd a nyelvekre kenjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 190
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csöpp

Mióta szakács: 2013.02.13.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

hideg sertésnyelv, fokhagymás sertésnyelv, fokhagymás-paprikás nyelv

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2013-10-25 18:28

Kedves Csöpp!
Nagyon jó az ötleted. Most készítettem el délután. Szeretjük a főtt nyelvet és sokféleképpen szoktuk elkészíteni. A módszered szerint most először.
Nagyon igaz az ars poeticád, teljesen osztom. További sok jó receptet kívánok:
Zoli

Csöpp
Csöpp / Csöpp Sat, 2013-10-26 09:48

Kedves Zoli! Örülök, hogy elkészítetted, remélem, hogy ízlett nektek is. És örülök, hogy hasonlóan gondolkozunk a konyhában eltöltött időről is. Szép napot!!!