Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás szutymákos tarja

Paprikás szutymákos tarja
Paprikás szutymákos tarja
135 perc / előkészület: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept alapját ki tudja, hol láttam és mikor, de a nagyját megjegyeztem, és amikor jött a karantén, akkor éreztem: eljött az én időm.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is tölteni kell egy pohár bort magadnak, mégiscsak ez a sokadik hét karanténban, gyerekekkel. Amikor rájössz, hogy életed párja is veled lesz még egy darabig, kitöltheted a következő poharat is, de érzés szerint akár pálinka is mehet, csak előtte döntsd el, hogy most tulajdonképpen ezzel könnyebb vagy nehezebb lesz. Ha hirtelen nem tudsz dönteni, akkor tölts mindkettőből.
  2. Ezután jön a husira kerülő szutymák elkészítése: kutyuljunk össze mindent a felsorolt hozzávalókból, persze kivéve a tarját. Az nem tenne jót neki, ellenben mossuk meg csapvíz alatt, majd alaposan sózzuk + borsozzuk meg a husik mindkét oldalát, és vagdossuk be 6-8 helyen fél centi mélyen a széleket, hogy ne pöndörödjenek fel a sütés során. Nagyon kis olajjal kenjük ki a tepsit, majd gyengéden fektessük le őket egyenként. Mármint a husit a tepsibe.
  3. Küldjük rá az összekevert kombót szépen elegyengetve a tarjára. Közben blues szóljon a konyhában, herfli meg minden, adjuk meg a módját. Csípőset azért csak ésszel, lesz még alkalmunk elintézni őket máskor.
  4. Mivel este lévén nincs időnk arra, hogy a pácolt húsokat a hűtőben pihentessük, töltsünk még egy pohár bort, egy picit löttyintsünk a tepsibe is az istenek kedvéért, takarjuk le az egészet alufóliával a fenébe, és küldjük be a sütőbe vagy 2 órára, 190 fokra. 10 perc múlva szedjük ki, mert elfelejtettük lefotózni a rákent anyaggal a #házimenza számára, ilyen ez, aztán gyorsan toljuk vissza. Kéjesen szopogassuk el a maradék bort.
  5. Fincsi és szaftos a végeredmény, fogyasztása krumplipürével és barackkal (értsd, ahogy akarod) egy kupica házi pálinkát követően ajánlott, elkészítettem 4-5 alkalommal eddig.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 975
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Melo

Mióta szakács: 2020.04.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pácolt tarja, fokhagymás tarja, fokhagymás-borsos tarja, karantén tarja

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kicsitündér
Kicsitündér / Kicsitündér Mon, 2020-04-13 15:41

Nagyon finom lett. A hús omlós, ízletes. A szutymákot lehet ízlés szerint varálni. Hálás egy étel, végülis az előkészületeket leszámítva készül magától. Kösz az ötleteket.

oreganyo
oreganyo Sat, 2020-04-18 07:11

Kedves Melo! ha a recept nem tetszene, akkor is kipróbálnám ilyen leirás után, de tetszik. Szeretem, ha valakinek jó humora van, szellemes.
Szép Húsvétot kivánok: öreganyó

464
sertéstarja 1.2 kg
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál
fokhagyma 8 gerezd
vörösbor 2 dl
paprikakrém 1.5 ek
csípős paprikakrém 1.5 teáskanál
napraforgó olaj 5 ek