Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsom chutney

Paradicsom chutney
Paradicsom chutney
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csatni (chuetney), ami megbolondítja az ételeket a tányérodon. Édes, sós, csípős, savanyú mindez egyben:) Kiváló étvágycsináló, emésztést segítő, és segít kiemelni az ételek ízét. Minden ételt élvezetesebbé tesz. Az ájurvéda és az indiai konyha szinte minden étkezéshez készít valamilyen csatnit. A csatnikat fogyaszthatod melegen vagy hidegen is.

Már néhány chuetney receptet közzé tettem - az Alma csatnit itt találod, és egy nyári, hűsítő, friss, kókuszos koriander csatni receptet is találsz.

A Jógatáborban a pakorát friss paradicsomból készült csatnival tálaltuk, hát mit ne mondjak, hatalmas sikere volt:) talán a paradicsom csatni a legnépszerűbb az összes csatni között, mert közel áll a nyugati emberek ízlésvilágához. A kókusz csatni, szilva csatni, répás vagy körte  csatni kicsit érdekesebb a megszokott hazai ízekhez képest.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálalhatod pakorával (karfiol pakora receptet itt olvashatod).  Melegen vagy hidegen tálalhatod, hűtőben tárolható néhány napig.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat forró víz segítségével hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra. A ghít vagy olajat közepes lángon hevítsük fel. A forró zsiradékban pattogtassuk ki a fekete mustármagot. Adjuk hozzá a római köményt, fahéjat. Amikor a fahéj sötétedik, tegyük hozzá a chilit, kurkumát és a paradicsomokat. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve 10 percig főzzük.
  2. Tegyük hozzá a mazsolát, sót és a cukrot. 5 percig főzve hígabb csatnit kapunk. Ha jobban szeretjük a sűrűbb, lekvárszerű csatnit, akkor főzzük 15 percig, hogy besűrűsödjön.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 077
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
89 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsom csatni, cheutney, paradicsom cheutney, paradicsomszósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

329
ghee 2 ek
mustármag 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
fahéjrúd 1 db
chili 2 db
kurkuma 1 teáskanál
paradicsom 6 db
finomítatlan nádcukor 1 bögre
mazsola 2 marék
1 teáskanál