Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsom csatni

Paradicsom csatni
Paradicsom csatni
30 perc / főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pakora mellé elengedhetetlen mártogatós szósz.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: sült, rántott ételekhez nagyon finom!


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fekete mustármagot 2 ek olajon, fedő alatt kb. 2 perc alatt kipattogtatjuk.
  2. Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a római köményt, az őrölt koriandert, a fahéjat, a chiliport, az asafoetidát, a babérlevelet, a szegfűszeget, a gyömbért és a sót.
  3. Tűzre visszatéve, kb. egy percig együtt pirítjuk a fűszereket.
  4. Hozzátesszük a sűrített paradicsomot, valamint a vizet, és fedő alatt kb. 20 percig főzzük.
  5. Beletesszük a cukrot, majd pár percig tovább főzzük.
  6. Eltávolítjuk belőle a babérlevelet, kis tálkába tesszük, és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 750
elküldve: 2
receptkönyvben: 110
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

VegAnya

Mióta szakács: 2010.12.16.
18 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fűszeres paradicsomszósz, paradicsomos mártogatós, indiai szósz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

91
napraforgó olaj 2 ek
mustármag 1 tk
római kömény 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
fahéj 1 tk
chili 1 tk
aszatgyanta 0.5 teáskanál
babérlevél 2 db
szegfűszeg 6 db
gyömbér 1 tk
0.5 teáskanál
sűrített paradicsom 70 g
víz 1 dl
cukor 4 ek