Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsom savanyúság

Paradicsom savanyúság
Paradicsom savanyúság
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is tele voltam zöldségekkel a kertben. Így idéntől elkezdtem a befőzést.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Karikákra vágjuk a paradicsomot és hagymát. 24 órát állni hagyjuk.
  2. Elkészítjük a levet. Vizet teszünk fel a hozzávalókkal (só, bors, babér, cukor). Felforraljuk, és beletesszük a zöldségeket. Hagyjuk egyet rottyanni (ez kb. 10 perc).
  3. Üvegekbe töltjük, és felöntjük a lével.
  4. A nátrium benzoátot feloldjuk vízben (kb. 1 dl), és a savanyúság tetejére osztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 15 793
elküldve: 2
receptkönyvben: 81
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, kompót, befőtt

egyéb elnevezések

paradicsom télire, savanyúság, savanyú paradicsom

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Mon, 2014-09-08 12:20

Én is szeretném kipróbálni:
1.ponthoz kérdésem: -külön-külön álljanak 24 órát, -a felszeletelt paradicsom és a hagyma, ---ezalatt, "hűvös helyen" legyenek-e?
-Ne haragudj, ha hülyéket kérdezek, de, tényleg szeretném "sikerrel" kipróbálni a receptedet...-bocs., és előre is köszönöm a választ.

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2014-09-06 20:41

Végre egy savanyúság, amit nem hidegen kell eltenni! Eddig mindig befürödtem a hidegen eltevős receptekkel! Ki fogom próbálni! :-)

269
zöldparadicsom 3 kg
vöröshagyma 1 kg
babérlevél 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
nátrium-benzoát 2 kk
ecet 1 dl
víz 1 l