Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomlé tartósítószer nélkül sterilizált üvegben

Paradicsomlé tartósítószer nélkül sterilizált üvegben
Paradicsomlé tartósítószer nélkül sterilizált üvegben
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint tudniillik, a paradicsomlé méregtelenít, segít a fogyásban, véd rákbetegségek ellen, immunerősítő, jó a bélműködésnek... és még sorolhatnám!!! A házilag eltett lében pedig megleljük az örömünket, mikor kinyitjuk.... az az illat... :-)))

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én úgy szoktam az üvegekbe tölteni a forró levet, hogy a sütőből, mindig csak egy üveget veszek elő, és azt töltöm tele!!

Használatkor az olajat leöntöm a tetejéről, és máris fogyasztható!!

Lehet több mennyiségből is készíteni, 4 kg pariból a képen látható mennyiség lett!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Jól kimossuk az üvegeket és a kupakokat, lefelé fordítva hagyjuk megszáradni. Sütőbe pakoljuk az üvegeket, a kupakot, és legalacsonyabb hőfokon (100-130 fok) sterilizáljuk, mindaddig, míg tölteni tudjuk bele a forró levet.
  2. A paradicsomokat jól megmossuk, az esetleges hibákat kivágjuk belőle. Négybe vágjuk, és feltesszük főlni pár rottyanásig. Paradicsompasszírozón áttörjük. A tiszta levet lassú tűzön kevergetés mellett sűrítjük. Kb. 30 percig.
  3. A sütőben lévő üvegekbe töltjük a forró levet. 1 cm vastagságú olajat öntünk rá, majd kupakkal jó erősen lezárjuk.
  4. Végül egy mélyebb tálat kibélelünk pléddel, és belepakoljuk az üvegeket. A tetejére még teszünk plédet, jól bebugyoláljuk. 1 napig itt hagyjuk, majd hűvös, végleges helyére visszük. Egészségetekre!!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 413
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
750 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: befőttek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, kompót, befőtt

egyéb elnevezések

paradicsomlé télire,tartósítószer mentes paradicsomlé,paradicsomlé tartósító nélkül,olajjal eltett paradicsomlé

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zidane
zidane Mon, 2019-08-12 07:48

Végre egy recept, ami először főzi, és nem nyersen passzírozza le a paradicsomot.
Szerintem sokkal kevesebb levet lehet úgy kinyerni belőle, és sokkal nagyobb erőkifejtésre készteti az embert.

370
paradicsom 4 kg
napraforgó olaj 2 dl