Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomleves ahogy Katharosz készíti

Paradicsomleves ahogy Katharosz készíti
Paradicsomleves ahogy Katharosz készíti
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a  gyerekkorunkat idéző leves ma is a kedvencek közé tartozik. Ti is így gondoljátok?

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a liszttel kevergetve világos rántást készítünk. A tűzről lehúzva kevés pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, átforgatjuk, és felengedjük kb 1,7 liter hideg vízzel, simára keverjük, visszatesszük a tűzre felforraljuk.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, bazsalikommal, ízlés szerint cukorral, belerakjuk a hagymát és a zellerlevelet, majd lassú tűznél készre főzzük.
  4. Ha készre főtt, eltávolítjuk belőle a hagymát és a zellerlevelet.
  5. Közben külön vízben kifőzzük hozzá a betűtésztát, és ezzel tálaljuk a levest.

 

 

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 409
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

klasszikus paradicsomleves, paradicsomleves betűtésztával, paradicsomleves tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

260
sűrített paradicsom 30 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
zellerlevél 1 db
finomliszt 2 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kávéskanál
bazsalikom 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
cukor 3 ek
napraforgó olaj 3 ek
tészta 10 dkg
víz 1.7 l