Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomleves, bazsalikomos mozzarella golyókkal

Paradicsomleves, bazsalikomos mozzarella golyókkal
Paradicsomleves, bazsalikomos mozzarella golyókkal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó kis olasz paradicsomleves saját receptem szerint készítve. Egyszerű és gyors.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha valakinek nincs kedve hempergetni a mozzarella golyókat lehet kapni kimondottan bazsalikomos változatban is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fazékban vizet felforralunk.
  2. A paradicsom héját kereszt alakban bemetsszük.
  3. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre.
  4. Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, végül a húsát összeturmixoljuk egy botturmixal vagy robotgéppel.
  5. Egy fazékban az olívaolajat felforrósítjuk, majd beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát és ezt a keveréket megpirítjuk.
  6. Azután rátesszük a fűszerpaprikát és elkeverjük a hagymával.
  7. Ha megpirult a hagyma, ráöntjük az összeturmixolt paradicsomot és kb. 10 percig főzzük állandó kevergetés mellett.
  8. Miközben fő a levesünk, a bazsalikomból egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk, felét félrerakjuk a mozzarella golyókhoz.
  9. Ezután felöntjük alaplével, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az apróra vágott bazsalikom felét, provance-i fűszerkeveréket, sót, borsot, cukrot.
  10. Még 10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
  11. Végül hozzádjuk a tejszínt és még forraljuk pár percig folyamatos kevergetés mellett.
  12. A mozzarella golyókat jól lecsepegtejük és meghempergetjük az apróra vágott bazsalikomban.
  13. A levest kiszedjük, belerakjuk a mozzarella golyókat és bazsalikommal díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 75 584
elküldve: 27
receptkönyvben: 716
elkészítve: 48/58
Facebookon megjelent: -

szakács

Kermit

Mióta szakács: 2011.06.15.
2 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

paradicsomleves, bazsalikomos paradicsomleves mozzarellával, paradicsomleves bazsalikomos mozzarella golyócskákkal

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Shasa
Shasa Tue, 2012-04-24 19:29

Életem első levese! :D És isteni lett, pont, ahogy azt az olasz éttermekben szeretem ^^ Nagyon köszi a receptet! :)

Bubu46
Bubu46 Wed, 2012-02-15 08:16

Egyáltalán nem macerás , megcsináltam és nagyon fincsi !

Bubu46
Bubu46 Tue, 2012-01-24 08:10

Megtetszett a dolog-bár kicsit macerásnak tűnik, de el fogom készíteni, mert tetszenek az összetevők.Saját, főzött paradicsom lesz az alap-gondolom az nem rontja el.Köszönöm !

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Sat, 2011-10-29 19:34

Megtetszett ez a recept, de kicsit bonyolultnak találtam így leegyszerűsítve ugyan de elkészítettem ma. :) Az egyszerűsítés abból állt, hogy megpirítottam a hagymást fokhagymát olivaolajon és konzerv darabolt paradicsomot adtam hozzá meg egy kis vizet, ezt turmixoltam össze és fűszereztem. A mozzarella golyókat is simán beledobtam, a friss bazsalikommal együtt. Az eredmény így is nagyon finom, lett, isteni benne a megolvadt mozzarella:) Köszi a receptet!
A hagyományos paradicsom levest nem igazán szeretjük, de ilyent kell még készítenem. :)

369
paradicsom 75 dkg
sűrített paradicsom 140 g
vöröshagyma 1 közepes fej
mozzarella 25 dkg
szárnyas alaplé 1 l
főzőtejszín 1 dl
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 1 csokor
cukor 2 ek
fűszerpaprika 1 kk
provence-i fűszerkeverék 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint