Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomleves Nudli konyhájából

Paradicsomleves Nudli konyhájából
Paradicsomleves Nudli konyhájából
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi a paradicsomlevest egy kicsit másképp készítjük, de számunkra így a legfinomabb. A különbség csak annyi, hogy nem szoktunk hagymát tenni bele, és betűtészta helyett eperlevél tésztával készítjük. Mindenképpen megéri elkészíteni, mert ha a menzás paradicsomlevest szeretitek, ezt imádni fogjátok!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felforrósított olajba beletesszük a lisztet, és 1-2 percig csomómentesre keverjük.
  2. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a paradicsompürét.
  3. Először csak kevés, majd fokozatosan egyre több vízzel hígítjuk (azért, hogy ne legyen csomós), amíg elérjük a megfelelő sűrűséget és mennyiséget.
  4. Visszarakjuk a tűzre, és beletesszük a sót.
  5. Amikor forr, beleszórjuk a tésztát, és elkeverjük.
  6. Mikor a tészta megfőtt, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a cukrot. Összekeverjük, és kész is van! Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 467
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nudli7

Mióta szakács: 2020.06.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

menzás paradicsomleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

132
sűrített paradicsom 280 g
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 4 ek
víz 2.5 l
cukor 5 ek
0.5 ek
eperlevél tészta 80 g