Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomleves parmezános húsgombóccal

Paradicsomleves parmezános húsgombóccal
Paradicsomleves parmezános húsgombóccal
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem preferálom a cukros paradicsomlevest, bár a betűtésztás mókázás még most is feldobna. :D Inkább fokhagymával, bazsalikommal, mediterrán fűszerekkel illatosítom, ízesítem. Ezzel a sajtos húsgombóccal akár főételként is fogyasztható.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját.
  2. Kevés olajon 1 gerezd aprított fokhagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot.
  3. Megsózzuk, megfűszrezzük, felöntjük alaplével, amennyi ellepi. Megfőzzük.
  4. Kiveszük az 1/3-át a paradicsom daraboknak, a többit botmixerrel pürésítjük.
  5. Felöntjük paradicsompürével, utánafűszerezzük, és tovább főzzük.
  6. A végén egy kis tejszínnel meglocsoljuk, elkeverjük benne.
  7. Közben a darált húst, egy gerezd fokhagymával, 1 tojással, zsemlével, fűszerekkel aprítógépben összedolgozzuk.
  8. Kb. 1 ek zsemlemorzsát adunk hozzá.
  9. Vizes kézzel gombócokat formázunk, a közepébe egy darabka parmezánt nyomunk, és lobogó alaplében 15 perc alatt megfőzzük.
  10. Tálaláskor a levesbe tesszük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 359
elküldve: 1
receptkönyvben: 203
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mediterrán paradicsomleves, tejszínes parileves, húsgombócos paradicsomos leves

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

554
paradicsom 4 db
sűrített paradicsom 300 g
főzőtejszín 1 dl
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint
darált marhahús 20 dkg
tojás 1 db
zsemle 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek
alaplé 5 dl
parmezán sajt 2 dkg
napraforgó olaj 1 ek