Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsommártás húsgombóccal

Paradicsommártás húsgombóccal
Paradicsommártás húsgombóccal
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paradicsomos húsgombóc, ahogy mi szeretjük. Rengeteg hagymával és rántás nélküli mártással.

Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 2 adag

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst sós vízben 10 perc alatt puhára főzzük.
  2. A nagyobb hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk.
  3. Egy edényben összekeverjük a húsgombóc hozzávalóit: a darált húst, a hagymát, a fokhagymát, a tojást, a főtt rizst.
  4. Sóval, borssal ízesítjük, a színhatás kedvéért pirospaprikát keverünk hozzá.
  5. Az így elkészült masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, és negyed óra alatt vízben kifőzzük. Akkor jó, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére.
  6. Miközben fő a gombóc, meghámozzuk a burgonyákat, és vegetás vízben puhára főzzük.
  7. Ha kész, megtörjük, és margarinnal ízesítjük.
  8. A mártáshoz felkockázzuk a hagymát olyan apróra, amilyenre csak sikerül. Kevés olajon üvegesre pároljuk.
  9. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, két kanál lisztet, kb. fél liter vizet, és sűrűre főzzük. Sóval, cukorral ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 71 991
elküldve: 11
receptkönyvben: 162
elkészítve: 16/20
Facebookon megjelent: -

szakács

rencsibencs

Mióta szakács: 2012.02.05.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgombóc, húsgombóc krumplival és paradicsommártással, krumplis húsgombóc

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tirinke
tirinke Thu, 2014-05-29 12:32

Fincsike.Csupán annyit változtattam rajta hogy hagyma és fokhagymamentes és a mártásba több cukrot tettem.Ja és a gombócok főzőlevével öntöttem fel a parit a maradékba pedig megfőtt a krumpli.

1066
darált sertéshús 30 dkg
rizs 7 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 500 g
finomliszt 2 csapott ek
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 2 ek
víz 1 dl
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
burgonya 3 db
ételízesítő 1 kávéskanál
margarin 5 dkg