Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsommártásos kelkáposztatekercs

Paradicsommártásos kelkáposztatekercs
Paradicsommártásos kelkáposztatekercs
95 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy másfajta töltött káposzta. Tálaljuk sós burgonyával vagy párolt rizzsel.

hozzávalók / 4 adag

A káposztatekercsekhez:

A mártáshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, majd forrásban levő sós vízbe tesszük. Villával folyamatosan kiemelünk 16, már megpuhult, külső levelet, és hideg vízbe tesszük. Majd kicsavarjuk, és késsel elvékonyítjuk a leveleken levő vastagabb szárrészt.
  2. A darált húshoz adjuk, az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Az egészet jól összedolgozzuk. Sóval, borssal és köménnyel ízesítjük. A maradék káposztából kb. 300 g-ot vékonyra felszeletelünk, és a húsos masszába beledolgozzuk.
  3. Egymásra fektetünk 2 káposztalapit, rá teszünk egy adagot a töltelékből, majd feltekerjük, a két végét benyomkodjuk.
  4. A tekercseket egy kevés olajjal kikent tűzállótálba rakjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 percig sütjük.
  5. A mártáshoz az olajat felhevítjük, rászórjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre dinszteljük. Felöntjük a paradicsommal, levessel és tejszínnel. Felfőzzük, kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  6. A tekercseket megforgatjuk, ráöntjük a mártást, és további 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 556
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos töltött káposzta, kelkáposzta töltve paradicsomos mártásban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

387
kelkáposzta 1 közepes db
darált sertéshús 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
passzírozott paradicsom 40 dkg
zöldség alaplé 250 ml
főzőtejszín 100 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint