Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos albondigas

Paradicsomos albondigas
Paradicsomos albondigas
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc spanyol tapasom, amelynek millió variánsa van. Nekem egy ehhez hasonló ízlett mind közül a legjobban. A receptet itt találtam, és kicsit alakítottam rajta.

hozzávalók / 8 adag

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

ajánlat

Ebből az adagból kb 30 gombóc lesz. Előételként, tapasnak 8 főre elegendő, ha főételként tálaljuk, 4 embernek elég. Friss kenyérrel vagy egyszerű zöldsalátával a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A tejbe áztatjuk a zsemlemorzsát, és 5 percig állni hagyjuk. Utána villával összekeverjük.
  2. A hagymát, fokhagymát, serrano sonkát, petrezselymet, a fűszereket aprítóba tesszük, és pürésítjük.
  3. A két pürét és a darált húst jól összedolgozzuk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.
  4. Egy serpenyőben nagy lángon felhevítünk egy kanál olívaolajat, és két adagban megkapatjuk a húsgombócok oldalait. Ha kész, félretesszük.

A paradicsommástáshoz

  1. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a sonkát szintén. A húsgolyókból visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, majd ha már üveges, hozzáadjuk a sonkát és a fokhagymát.
  2. Két percig kevergetjük, majd mehetnek rá a fűszerek és a fehérbor. 2-3 percig párologtatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt.
  3. Egyesével beletesszük a húsgolyókat, majd az alaplé felét. Ha szükséges, hozzáadjuk a másik felét is. 15-20 percig kis lángon főzzük, majd megszórjuk petrezselyemmel.
  4. Azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 776
elküldve: 7
receptkönyvben: 371
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos tapas, spanyol húsgolyó paradicsommártásban

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

209
darált marhahús 500 g
serrano sonka 40 g
tej 0.8 dl
zsemlemorzsa 7 ek
vöröshagyma 0.25 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 3 ek
sajt 40 g
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
passzírozott paradicsom 40 dkg
vöröshagyma 0.75 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
serrano sonka 30 g
fehérbor 1 dl
petrezselyem 0.25 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alaplé 2 dl
olívaolaj 2 ek