Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos bableves

Paradicsomos bableves
Paradicsomos bableves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor nagynéném meghallotta, hogy újabban hova töltök fel recepteket, azt mondta: Tedd fel a paradicsomos bablevest, azt nem sokan ismerhetik. Így felteszem. A kép is tőle van, a leírás is. Én csak a mértékegységeket tettem hozzá. Ezeken lehet változtatni, ízlés szerint, a családban mindenki "ránézésre" főz, így ez volt a legnehezebb része.

Az ő megfogalmazása olvasható itt, nem akarok vele senkit megbántani. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fejtett babot főzünk kevés vízben (okosok alaplében vagy húsleves kockás vízben).
  2. Amikor már majdnem puha, hozzátesszük a zöldbabot, felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, s belefőzünk még egy-két zellerlevelet.
  3. "Ficamodott ízlésűek tehetnek bele cukrot, ha el akarják rontani. Semmi rántás, sűrítés, viszont tálaláskor tejföl."
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 785
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

MosolygÓ

Mióta szakács: 2014.01.18.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

bableves zöldbabbal, paradicsomos bableves, zöldbabos paradicsomos bableves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

n_judit
n_judit Thu, 2014-02-27 12:43

Nalunk is fozott anyukam ilyen levest,de mi "ficamitott" izlesuek leven cukrot is raktunk bele :) Koszonom hogy az eszembe jutatad ezt a finom hazai izt.

267
fejtett bab 15 dkg
zöldbab 25 dkg
alaplé 4 dl
zellerlevél 3 db
paradicsomlé 5 dl
0 ízlés szerint
tejföl 2 dl