Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos bagett

Paradicsomos bagett
Paradicsomos bagett
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Variáció bagettre.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet egy nagy tálba tesszük, a közepében kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt. Beleöntünk egy kevés vizet és elkavarjuk. Hozzáadjuk a többi vizet, olajat, sót és a vajat. Az egészet sima tésztává gyúrjuk. Meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
  2. A paradicsomot és az olívabogyót szárazra törölgetjük és apróra vágjuk. Majd a fűszerekkel, a fokhagymával és a sűrített paradicsommal együtt belegyúrjuk a tésztába.
  3. Három részre osztjuk, majd lisztezett munkalapon mindegyikből kb. 35 cm hosszú stanglit formázunk. Ferdén többször megvágjuk és kb. 30 percig kelesztjük.
  4. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25-30 percig sütjük.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 281
elküldve: 3
receptkönyvben: 409
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

szárított paradicsomos bagett, paradicsomos bagette, szárított paradicsomos bagette

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee Wed, 2013-05-22 11:24

Nagyon tetszik ez a recept, a kép is nagyon guszta, és ha már a kenyérsütésbe kezdek belejönni, akár jöhetnek a bagettek is! :-) De nagyon soknak tűnik egy egész élesztő bele, biztos, h mind kell? Nem lesz nagyon élesztőíze?
Én még a kenyérben is nagyon érezni vélem az élesztőt (még a kovászkészítésig nem fejlődtem fel :), úgyhogy hamis kovásszal szoktam csinálni, úgy kevés élesztő is elég és nem lesz élesztőízű a produktum. Nem tudom, h ezt a receptet lehetne-e azzal csinálni, de lehet, h ki fogom próbálni.

Fodor Ildi
Fodor Ildi / Fodor Ildi Tue, 2012-07-24 17:30

Szia, elkeszitettem a bagetteket, isteni finom lett! En az olivabogyot nem szeretem, helyette egy nagy fej osszevagott, olajon megparolt hagymat tettem bele. Nagyon izlett mindenkinek, es micsoda illata volt, mikor sult! Koszi a receptet!
Ildi

klepcsa
hugom / klepcsa Fri, 2011-03-25 09:39

Nagyon Köszönöm,hogy vetted a fáradságot és tájékoztattál.
Minden szépet és jót kívánok!

klepcsa
hugom / klepcsa Thu, 2011-03-24 13:37

Én már nagyon régen keresek száritott paradicsomot de nem találok. Hol lehet kapni?

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2011-03-25 00:32

Kedves klepcsa! Metró, Auchan, Tesco, üvegben keresd, olajban van eltéve aszalt paradicsom néven. A legjobbakat: Mrs Smith

glaser
Glaser / glaser Wed, 2010-04-28 10:41

Szia Mano!
El lehet kesziteni szaritott paradicsom nelkül is bagatettet, egy kicsiket mas lesz, de biztos ugy is finom.
Üdv. Glaser

565
finomliszt 400 g
friss élesztő 5 dkg
víz 200 ml
napraforgó olaj 3 ek
1 kk
vaj 20 g
szárított paradicsom 100 g
fekete olajbogyó 100 g
sűrített paradicsom 2 dkg
provence-i fűszerkeverék 3 ek
fokhagyma 1 gerezd