Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos csavarások

Paradicsomos csavarások
Paradicsomos csavarások
43 perc / előkészület: 30 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stahl Judit gyerekeknek ajánlja, ropi helyett, mondván, kevesebb benne a só.
Mi egyelőre borkorcsolyaként ropogtatjuk:-).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, tálba tesszük a sütőporral és a sóval.
  2. Az olajat elvegyítjük a tejben, a liszhez öntjük és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk.
  3. Lisztezett felületen 50 x 20 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  4. A töltelékhez az aszalt paradicsomot apróra vágjuk és összekeverjük a vajjal, tejszínnel. Sóval, borssal és finomra vágott oregánólevelekkel ízesítjük.
  5. A kinyújtott tésztát megkenjük a masszával. 5 x 10 cm-es csíkokra vágjuk, a csíkokat félbehajtjuk és megcsavarjuk (a két végénél megfogva), mielőtt a sütőlappal bélelt tepsire emeljük őket.
  6. Tojássárgával megkenjük a tetejüket.
  7. 220 fokon 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 24 571
elküldve: 13
receptkönyvben: 800
elkészítve: 19/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

aszalt paradicsomos csavarások, szárított paradicsomos csavarások

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oroszjucus
oroszjucus Mon, 2013-12-30 21:11

Eredetileg két adagot szerettem volna a szilveszteri bulira csinálni. 2 dl tejjel nekem is nokedli lett, de egy kis liszttel gyorsan segítettem a dolgon. :) A tölteléket is dupláztam, az is egy kicsit sok lett ennyi tésztához, de gyorsan csináltam még egy adag tésztát, így tökéletes az arány! (3 rész tészta+pici liszt, 2 rész töltelék) Tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni, nekem már rejtegetnem kell, hogy maradjon belőle a holnapi bulira :D

csooda
csooda Mon, 2012-12-31 16:04

én nem tudom hogy kinek hogy siekrült, de nekem a 24 dkg liszt és a 2 dl tej nokedli tészta állagú lett. nem jók az árnyok....

Othello
Othello / Othello Tue, 2011-02-01 14:14

Nem sikerül szárított paradicsomot beszereznem, hol keressem? Szeretném elkészíteni ezt a gusztusos receptet.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2011-02-01 14:19

Kedves Othello! minden nagy Áruházláncban láttam, üvegben keresd, olajban eltett aszalt paradicsom néven! A legjobb, ha olívaolaj az az olaj. A legjobbakat: Mrs Smith

manofej
manofej Thu, 2010-12-30 17:35

hát ez valami fantasztikusan sikerült, épp most vettem ki a sütőből. jó szilveszteri majszolnivaló lesz, köszönet a receptért!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-10-19 13:02

Nagyon guszta!Baráti és családi csevegésekhez szerintem megfelelő.Vagy, ha jön a csajbanda, a lányomhoz, mindig rágcsálniuk kell valamit.Ez lesz a sós része, valami muffint kitalálok édesnek, és persze nincs kóla,legalábbis nálunk nincs.Millió köszi, ezért a sós ropogtatósért.Szilveszterkor is jó,...sok alkalom van még itt azt hiszem.Éva-Anyóca

690
finomliszt 24 dkg
sütőpor 1 ek
1 csipet
olívaolaj 50 ml
tej 2 dl
szárított paradicsom 10 dkg
vaj 10 dkg
habtejszín 1 dl
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 1 db