Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos csicseriborsó pörkölt

Paradicsomos csicseriborsó pörkölt
Paradicsomos csicseriborsó pörkölt
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez szintén egy alap török recept, minden háztartásban előfordul.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót (ha nem konzerv) egy éjszára beáztatjuk. Másnap alaposan megmossuk és megfőzzük. A keletkező habot leszedjük, leszűrjük. A főzővizet semmiképp se használjuk!
  2. A hagymát az olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a paradicsompürét, kockacukrot, együtt pár percig tovább pirítjuk, karamellizáljuk a cukrot. Ezután jöhet az apró kockákra vágott, hámozott paradicsom. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Felöntjük a zöldséglével és a csicseriborsóval, kb. 25 perc alatt készre főzzük.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 15 427
elküldve: 3
receptkönyvben: 149
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

klaukara

Mióta szakács: 2011.05.06.
27 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csicseriborsó pörkölt, hagymás csicseriborsó, paradicsomos-paprikás csicseriborsó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1EDY
1EDY Fri, 2019-01-04 12:05

kedves klaukara / klaukara!
én rednszeresen főzök csicserit. az áztató lében szoktam addig főzni ami kb. 5 perc, jól fel nem habzik és aztán leöntöm és alaposan átmosom. majd új vizet teszek rá (annyit, hogy bőven ellepje) +só +bors +mindenmentes vegeta, és így főzöm tovább. amikor már 5-10 perce fő teszek hozzá "púpos" késhegynyi szódabikarbónát, hogy közömbösítse a puffasztó savakat és így még gyorsabban is megfő.
a levében szoktam hagyni kihűlni mert akkor nem lesz "száraz". majd a levet lefagyasztom és mint egyfajta leveskockaként használom el bármihez.
amúgy nagyon finom ízes a leve, érdemes kipróbálni.

klaukara
klaukara / klaukara Thu, 2014-01-23 18:58

Igen, ez lehet elírás, talán az a legjobb, ha ízlés szerint (kb. fél liter) írom. Van, aki levesen szereti pl. mi, van, aki kevésbé szereti ezt a variációt. A nevével ellentétben a pörköltnél mindenesetre hígabbnak kell lennie.

mchero
mchero Thu, 2014-01-23 16:46

Az lenne a kérdésem, hogy az 1 l zöldség alaplé hova tűnik? Engem ez inkább levesre emlékeztet. Nincs valami félreírva?

552
vöröshagyma 1 közepes fej
csicseriborsó 40 dkg
sűrített paradicsom 2 dkg
kockacukor 1 db
paradicsom 1 db
zöldpaprika 1 db
zöldség alaplé 5 dl
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint