Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos csilidzsem

Paradicsomos csilidzsem
Paradicsomos csilidzsem
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén elzarándokoltam egy Alexandra könyvesboltba, hogy belenézzek a Szakácsok könyvébe. Szerelem lett első látásra. Ma el is készítettem ezt a műfaji dzsemet, mely már elsőre átlapozásra is megragadott.
Ha tudtam volna, hogy ilyen jó, egyből dupla adagban készítem!!!!
Nagyon különleges és nagyon finom! Legközelebb az ecetet sem hagyom ki belőle :-D.
A recept szerzője, Peter Gordon, pirítóshoz, tükörtojáshoz, bárány- és sertéssülthöz, kecskesajtos, avokádós, mustáros szendvicshez ajánlja.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a paradicsomot. (A paradicsomok tetejét X alakban bevágva, pár percre forró vízbe dobva, könnyedén lehúzhatjuk a héjukat.)
  2. Összeturmixoljuk az összes hozzávalóval.
  3. Kb. 40 perc alatt sűrűre és fényesre főzzük, közben állandóan kavargatjuk.
  4. 2 db 2 dl-es üvegnyi lett belőle.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 129
elküldve: 6
receptkönyvben: 385
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Pákosztos macska

Mióta szakács: 2008.05.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Paradicsomos chilidzsem, paradicsomos chili jam, csípős paradicsomdzsem

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsóka1976
Zsóka1976 Mon, 2014-05-12 20:17

Köszönöm kipróbálom meddig tárolható télire eláll vagy azonnal fogyasztható?

Római kömény
Római kömény Mon, 2012-06-18 20:30

de jó, most jön a pari, a halszószt meg úgyse nagyon használtam eddig :) ez inkább édes lesz? akkor kevesebb cukrot tennék...

evacska58
evacska58 Fri, 2011-08-05 05:35

Köszönöm a receptet,ez isteni annak, aki imádja az erőset.Két napja főzöm egyfolytában mert, aki megkóstolja áradozik a gyönyörtől.Két adagban három csapott evőkanál só a tökéletes.Köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-06 14:39

Zsuzsikám! Nem is gondoltam , hogy te ilyennel is foglalkozol, nagyon jó , kifogom próbálni a receptjeidet : puszi .

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-06 14:38

Zsuzsikám! Nem is gondoltam , hogy te ilyennel is foglalkozol, nagyon jó , kifogom próbálni a receptjeidet : puszi .

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-08-28 13:31

Szia!

Azt szeretném kérdezni, ha sóval helyettesítem, akkor is 3 kanállal kell beletenni. Tartósítószert nem szükséges beletenni? Köszönöm

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-08-16 14:56

megcsináltam én is, de egész más arányokkal, pl sokkal kevesebb cukorral, de még így is édes lett. amúgy alapból tök jó, de legközelebb még kevesebb cukorral készítem majd el! mindenesetre köszi a receptet, mert jó alapot ad, a többi meg mindenkinek a szája íze szerint variálható, nem? ;)

MiniMe9
MiniMe9 Sun, 2009-07-05 10:09

Nekem is nagyon tetszett, és rögtön meg is csináltam, de én a fokhagymát is bele turmixoltam, a képen szerintem pedig csak bele van vágva? Nem tudom, a tied így sokkal gusztább lett. Üdv :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-09-03 09:57

a halszósz el is hagyható, csak akkor sót tegyél bele

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-09-03 15:00

Köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-09-02 15:38

Nagyon tetszik a fenti recept, a halszószt mivel tudnám pótolni?! Előpre is köszi a választ.

330
paradicsom 500 g
gyömbér 4 cm
fokhagyma 4 gerezd
chili 4 db
halszósz 3 ek
cukor 300 g
fehérborecet 100 ml