Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos csirkemáj újburgonyával

Paradicsomos csirkemáj újburgonyával
Paradicsomos csirkemáj újburgonyával
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túlságosan fantasztikus dolog az újkrumpli ahhoz, hogy csak a megszokott petrezselymes krumpli, netán a belőle készült főzelék kerüljön terítékre.
Az egyértelmű, hogy a bazsalikom a finom, lédús paradicsom legízletesebb kísérője, de a bazsalikom-paradicsom páros az ízletesre pirult csirkemájjal és a vajban pirult újkrumplival fenomenális!

A recept a Nők Lapja Konyha 2014. májusi számából való.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat megtisztítjuk, viszonylag nagy, egyforma darabokra vágjuk, 3 evőkanál olívaolajon és 2 evőkanál vajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk az aprított újhagymát, fokhagymát, bazsalikomot, majd a félbevágott paradicsomot. Az egészet meglocsoljuk még 2 evőkanál olívaolajjal, és tálalás előtt megsózzuk.
  3. Az újburgonyát megsikáljuk, félbevágjuk, kevés vízzel (félig lepje el a burgonyát) és 2 evőkanál vajjal, sóval ízesítve, fedő alatt addig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul. Fedő nélkül elpárologtatjuk róla a vizet, hozzáadjuk a maradék vajat, és szép pirosra pirítjuk.
  4. A vágott petrezselyemmel megszórva a máj mellé kínáljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 045
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
82 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-bazsalikomos csirkemáj, mediterrán csirkemáj vajban pirított újburgonyával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

482
csirkemáj 60 dkg
olívaolaj 5 ek
vaj 5 ek
újhagyma 2 db
fokhagyma 4 gerezd
bazsalikom 10 levél
koktélparadicsom 25 dkg
újkrumpli 40 dkg
petrezselyem 1 csokor