Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-darált húsos quiche

Paradicsomos-darált húsos quiche
Paradicsomos-darált húsos quiche
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kihűlt paradicsomos-darált húshoz keverhetünk 75-100 g reszelt sajtot is. Tálalás előtt szórjuk meg metélőhagymával.

hozzávalók / 2 adag

  • 2 ek olaj
  • 200 g darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 200 g koktélparadicsom
  • bors
  • olasz fűszerkeverék
  • 2 tojás
  • 100 g creme fraiche
  • szerecsendió
  • vaj a forma kikenéséhez

A pizzatésztához:

  • 200 g liszt
  • ½ cs szárított élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1/2 tk só
  • 2 ek olívaolaj
  • 125 ml langyos víz
     
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajban a darált húst megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a kettévágott paradicsomokat, további 5 percig sütjük. Sóval, borssal, olasz fűszerkeverékkel ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
  2. A lisztet elkeverjük az élesztővel, sóval és cukorral. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, sima tésztává gyúrjuk. Letakarva kb. 30 percig kelesztjük.
  3. A creme fraiche-t elkeverjük a tojásokkal, sóval, és szerecsendióval fűszerezzük.
  4. Egy 20 cm-es quiche formát vajjal kikenünk.
  5. A pizzatésztát vékonyra kinyújtjuk (kb. 30 cm átmérő), kibéleljük vele a quiche formát. Elosztjuk rajta a paradicsomos-darált húsos keveréket, majd ráöntjük a tojásos-creme fraiche-t.
  6. 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk (a legalsó sínre), és kb. 25-30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 722
elküldve: 6
receptkönyvben: 104
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomos-darált húsos pizza quiche, húsos quiche, paradicsomos húsos pite pizzatésztából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Venala
Venala / Venala Sun, 2016-02-21 21:30

Kedves Glaser

Isteni recept. NAgyon jó ötlet az unalmas darált húsos receptek helyett :) Én a creme faiche helyett tejföl és 20%os tejszín keverékét használtam. NAgy siker volt :) Köszönöm

bakfitty
bakfitty Tue, 2013-07-02 14:34

Már csak azt szeretném tudni, hogy mi az a "creme fraiche"? Bocsánat a tudatlanságomért! :-)