Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-diós sült köles

Paradicsomos-diós sült köles
Paradicsomos-diós sült köles
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Forrón és kihűlve is nagyon finom, kissé füstös, telt ízű étel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kölest szitába tesszük, és folyó víz alatt átmossuk. Feltesszük főni a vízzel és a paradicsomlével, sóval. Ha már majdnem elfőtt a leve, lefedjük, és állni hagyjuk, amíg langyosra nem hűl.
  2. Ezalatt száraz serpenyőben megpirítjuk a diót, kiszedjük.
  3. Megpirítjuk kevés olajon a hagymát az apróra vágott szárított paradicsommal, fokhagymával, bazsalikommal, félbevágott olajbogyóval.
  4. A köleshez keverjük a hagymát, a diót, a tojást és a felkockázott füstölt mozzarellát.
  5. Kivajazunk egy hőálló edényt, és belesimítjuk a masszát. A tetejére tesszük a mozzarellát, és közepes hőfokon kb. 35 percig sütjük, amíg szépen megpirul.
  6. Friss salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 773
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült köles, mozzarellás sült köles, diós paradicsomos köles

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1402
köles 1 bögre
víz 2 dl
paradicsomlé 2 dl
0 ízlés szerint
dió 10 dkg
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
szárított paradicsom 4 db
fokhagyma 1 gerezd
bazsalikom 1 ek
fekete olajbogyó 10 dkg
tojás 1 db
mozzarella 10 dkg
mozzarella 20 dkg