Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos fusilli

Paradicsomos fusilli
Paradicsomos fusilli
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan elkészíthető vacsora. Télen a friss paradicsomot tudjuk helyettesíteni hámozott paradicsom konzervvel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomokat megmossuk, majd forrásban lévő vízbe dobjuk 1-2 percre, kiszedjük, és lehúzzuk a bőrét.
    Akár ebben a vízben kifőzhetjük a tésztát 8-10 perc alatt. (A tészta főzővizét ne felejtsük el megsózni)
  2. A meghámozott paradicsomokat felkockázzuk (a levét is felfogjuk) és félretesszük.
  3. Egy edényben felforrósítjuk az olívaolajat, majd félrehúzzuk a tűzről, és beledobjuk a finomra aprított fokhagymát, 1 percet pirítjuk (ne barnuljon meg), és rádobjuk a fűszereket és a paradicsomot. Visszatesszük a tűzre, öntünk hozzá fél dl vizet és hagyjuk, hogy felforrjon. Ha forr, hozzáadjuk a felszeletelt vagy apróra vágott olívabogyókat, sózzuk, borsozzuk.
  4. A paradicsomragut a tésztára öntjük, és megszórjuk sörélesztővel vagy frissen reszelt parmezán sajttal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 495
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
54 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vega paradicsomos fusilli, paradicsomos tészta, paradicsomos tészta sörélesztővel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nybagica
nybagica Tue, 2012-12-11 21:08

Szia! Nagyon jól hangzik a recept. Tudnál segíteni abban, hogy hol lehet sörélesztőt venni?
Előre is köszi.

Nicki
Nicki / Nicki Wed, 2013-01-09 13:24

Szia! Sörélesztő pelyhet bioboltban szoktam venni. Sajt helyett használom de a parmezán is jó :)

535
fusilli tészta 40 dkg
paradicsom 8 nagy db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 4 ek
olajbogyó 10 db
fekete olajbogyó 10 db
bazsalikom 1 tk
oregánó 2 kk
kakukkfű 2 kk
élesztő 2 dkg