Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-gombás csirkecomb

Paradicsomos-gombás csirkecomb
Paradicsomos-gombás csirkecomb
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Baráti főzés alkalmával született recept, ami isteni finom lett, és hipp-hopp el is fogyott. Viszonylag alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalmú étel. Diétába is beiktatható. A szaftos gomba akár köretnek is szuper a combhoz. De ha nem diétázunk, bátran főzzünk hozzá rizst.

hozzávalók / 5 adag

  • 2 ek olívaolaj
  • 100 g házi füstölt sonka
  • 1500 g csirkecomb
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 l paradicsomlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • víz
  • őrölt fekete bors
  • bazsalikom
  • oregano
  • kakukkfű
  • majoranna
  • 1000 g csiperkegomba
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kockázzuk fel a sonkát. Aprítsuk fel a petrezselymet. Zúzzuk össze a fokhagymát.
  2. Teflon serpenyőben (vagy egy gigantikus üstben) süssük meg félig a sonkát. Szórjuk rá a petrezselymet.
  3. Adjuk hozzá a csirkecombot, pirítsuk meg mindkét oldalát.
  4. Öntsük fel annyi paradicsomlével, amennyi ellepi, és fűszerezzük be. Fokozatosan, kis adagokban adjuk hozzá a paradicsomlevet és kevés vizet, ahogy elfő.
  5. Ha megfőtt a comb, kiszedjük, és beletesszük a gombát.
  6. Ha picit összeesett a gomba, visszarakjuk a csirkét, és elforraljuk a maradék levét.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 335
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

az elgombásodott csirkecomb, gombás csirke, paradicsomos-gombás csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

miciati
miciati Sat, 2013-08-03 09:06

Megcsináltam! Illetve most készítem! Fantasztikus illatok jönnek, én egy kis szárított vargányával meg bolondítom, hosszabb lére eresztem és penne tésztával tálalom!