Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos húsgombóc Oláh Urbánnétól

Paradicsomos húsgombóc Oláh Urbánnétól
Paradicsomos húsgombóc Oláh Urbánnétól
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Heti rendszerességgel főzöm, mert a családom kedvence.:)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst a rizzsel, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk, majd közepes nagyságú gombócokat formálunk, amiket egy nagyobb fazékba teszünk.
  2. Ha készek vagyunk a gombóccal, öntsük fel a fazékban lévő gombócokat vízzel, majd főzzük meg.
  3. Ha már megfőtt a gombóc, akkor a sűrített paradicsomokat egy tálba öntjük, majd egy kis vízzel kiöblítjük az üvegeket, és ezt is a tálba öntjük.
  4. Egy kis liszttel (kb. 5 ek) csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő gombócos lére öntjük, lassú tűzön, még öt percig sűrítjük, folytonos, óvatos kevergetés mellett.
  5. Melegen tálaljuk, majd a tálaláskor meghintjük egy kis cukorral.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 108
elküldve: 2
receptkönyvben: 90
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Oláh Urbánné

Mióta szakács: 2013.06.06.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

húsgombócok paradicsomszószban, paradicsomszaftos húsgolyók, darált húsos golyók paradicsomszószban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

257
darált sertéshús 1 kg
rizs 20 dkg
tojás 1 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
passzírozott paradicsom 72 dkg
finomliszt 5 ek
cukor 1 tk