Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos húsgombóc-tojás nélkül

Paradicsomos húsgombóc-tojás nélkül
Paradicsomos húsgombóc-tojás nélkül
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig nagy kedvencem volt ez az étel. Nagyon gyorsan elkészül, és nagyon finom.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a húst a fűszerekkel és a rizzsel.
  2. Közepes lábosban a lisztből és az olajból rántást készítünk. Egy serpenyőben a lisztet és az olajat egy fakanál segítségével összedolgozzuk, egy folyós, de mégis krémes masszát kell kapjunk. Ezt feltesszük közepes lángon, de ne hagyjuk ott! Folyamatosan kevergetjük! Mikor már zsemleszínű, akkor lehúzzuk a gázról, hogy ne süljön tovább, mert utána is meg tud égni.
  3. Ráöntjük a paradicsompürét, majd a vizet, de csak apránként, hogy szósz állagú maradjon. Közben kevergetjük. Cukorral ízesítjük.
  4. A húsból gombócokat formálunk, és beletesszük a paradicsompürébe.
  5. Kb 30 perc alatt megfő.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 38 087
elküldve: 1
receptkönyvben: 106
elkészítve: 12/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucus @

Mióta szakács: 2012.08.31.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombóc paradicsommártásban, paradicsomszószos húsgombóc, paradicsomos húsgolyó

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

chiyori
chiyori / chiyori Sat, 2013-06-08 23:56

Ez olyan egyszerű, hogy tutira kipróbálom. Én is szeretem ezt a húsgombócot. Köszi a receptet.

cic100
Jucus @ / cic100 Fri, 2013-06-14 15:24

Én igy tanultam,de lehet megprobálom rántás nélkül is! Ugyis biztos nagyon finom! :)

Csilluska1
Csilluska1 Wed, 2015-02-18 11:03

Soha nem csináltam még rántás nélkül.:-) Én is így tanultam.A rántástól sűrűbb lesz a szósz.Mi így szeretjük.Egyébként ha egy kis őrölt pirospaprikát is dobsz rá,a szósz színe szép élénk sötét lesz.

948
darált sertéshús 90 dkg
gyors rizs 15 dkg
passzírozott paradicsom 10 dl
víz 4 dl
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
cukor 1 ek